Copilul tău foloseşte gel antibacterian? Poate face cancer!

Filon Stan   
în Hotnews
11/10/2017, 12:42
Copilul tău foloseşte gel antibacterian? Poate face cancer!

Promit să te scape de bacteriile de pe mâini, dar nimeni nu îţi spune că substanţa activă se foloseşte şi la pesticide şi poate provoca chiar şi cancer! Mai mult, gelurile antibacteriene folosite mai mult timp le pot slăbi grav imunitatea celor mici! Specialiştii spun că utilizarea constantă a acestora nu este recomandată deloc!

Potrivit unui studiu publicat în „Science Daily“, realizat de oamenii de ştiinţă de la Centrul de Cercetare Northwestern, imunitatea unui copil este grav afectată de utilizarea pe termen lung a gelurilor antibacteriene. Specialiştii au descoperit că mulţi copii s-au îmbolnăvit după utilizarea îndelungă a acestor produse şi că mediile ultra curate în primele etape ale vieţii unui copil scad imunitatea celui mic. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Gel antibacterian dăunător pentru cei mici. Ce pot păţi micuţii!

Folosirea îndelungată poate duce la afecţiuni serioase atunci când copilul creşte, făcându-l vulnerabil la diverse boli. Unele geluri antibacteriene nu conţin alcool şi folosesc în schimb triclosan. Triclosanul este un agent antibacterian şi antifungic şi este frecvent utilizat în multe săpunuri şi detergenţi. Dar, ştiai că este un ingredient activ în pesticide?

Triclosanul a fost folosit şi ca agent care cauzează formarea bacteriilor rezistente la antibiotice şi este capabil să se absoarbă rapid în piele şi să ajungă în sânge. Odată ajuns în sânge, triclosanul poate provoca afecţiuni grave, cum sunt cancerul, alergiile, boli neurologice şi slăbiciune musculară Mai mult, este cunoscut că acesta poate cauza infertilitate, scrie clickpentrufmei.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×