GALERIE FOTO. Ai mîncat HAMSII sau PORUMB FIERT la mare? Din păcate, avem o veste tristă. Trebuie să te duci IMEDIAT la doctor

Ionuţ Cataramă   
în Galerie foto
03/08/2016, 18:35
GALERIE FOTO. Ai mîncat HAMSII sau PORUMB FIERT la mare? Din păcate, avem o veste tristă. Trebuie să te duci IMEDIAT la doctor GALERIE FOTO

Mulţi turişte atunci cînd merg la mare aleg să savureze un porumb fiert, gogoşi sau hamsii. Însă, foarte mulţi nu ştiu că aceste produce ne pun sănătatea în pericol.

DA CLICK PE IMAGINILE DIN GALERIA FOTO DE MAI SUS

„Recomandat este să evitaţi consumul produselor cumpărate direct de pe plajă, porumb fiert, banane, hamsii, gogoşi, etc., indiferent cît de apetisante par, deoarece vă expuneţi unui risc crescut de toxiinfecţii alimentare.  Chiar dacă din punct de vedere organoleptic, gust sau miros, nu sesizaţi nici o modificare, aceasta poate exista datorită modului de păstrare în căldura, astfel produsele fiind supuse unui risc de alterare rapidă.  Datorita temperaturii exterioare şi a faptului că faceţi efort fizic mai mare faţă de cel cu care organismul dumneavoastră  este obişnuit, , înot,  acesta este mai deshidratat.  Toxiinfecţiile alimentare de vară sunt mai severe prin prisma deshidratării suplimentare la care supun organismal.

„De asemenea, mezelurile ar trebui evitate, mai ales în vacanţă. Produsele preparate din carne tocată sau din amestecuri de carne au un conţinut mai mare de grăsime.  Grăsimea se alterează mult mai uşor şi mai repede în condiţii de temperatură crescută. Astfel, este recomandat consumul de salamuri, mici, cîrnaţi procurate doar din surse autorizate care presupune că aceste preparate sunt proaspete şi păstrate în condiţii corespunzătoare de temperatură şi umiditate”, a spus doctorul Gabriela Comănescu, medic specialist gastroenterology.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×