Fostul şef al CNAS, Marian Burcea, a fost arestat preventiv

Daniel Vlad   
în Hotnews
04/09/2017, 00:00
Fostul şef al CNAS, Marian Burcea, a fost arestat preventiv

Probleme mari pentru şeful Casei naţionale de Sănătate., Marian Burcea. Acesta a fost arestat pentru 30 de zile. Decizia a fost dată în cursul serii. Potrivit Biroului de Presă al Curţii de Apel Bucureşti, judecătorii au mai decis arestarea preventivă şi a lui Alin Sergiu Costache, Nicolae Sergiu Ciobanu( finul lui George Maior) Răzvan Mihai Mischie, a Mariei Costică şi a Cristinei Manta. În schimb, Irina Adelina Geambaşu urmează să fie cercetată în arest la domiciliu, anunţă Agerpres.

Vineri dimineaţă, au avut loc primele reţineri în dosarul decontărilor ilegale de servicii medicale. Nu mai puţin de 14 persoane, printre care şi şeful Casei Naţionale de Sănătate, Marian Burcea, au fost reţinute pentru 24 de ore după audieri maraton care au durat toată noaptea

Marian Burcea a fost înlocuit din funcţie!

Potrivit procurorilor DNA care au instrumentat ancheta, „caracatiţa” din Sănătate ar fi făcut sute de deconturi pentru pacienţi fictivi. Asta în vreme ce mii de bolnavi nu primesc tratamentele la timp pe motiv că nu sunt bani. Prejudiciul în acest dosar se ridică la 3 milioane de euro, dar surse citate de Realitatea Tv vorbesc de alţi 7 milioane euro sifonaţi prin medicamente.

Şeful Casei Naţionale de Sănătate, reţinut de DNA vineri dimineaţa, a fost demis de la conducerea instituţiei. Marian Burcea, care fusese numit în martie 2017 la propunerea ministrului Sănătăţii Forian Bodog, avea pe mână un buget de aproximativ 29 de miliarde de lei. Înlocuitorul său este fostul vicepreşedinte al CNAS, Răzvan Teohari Vulcănescu.Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a 14 inculpaţi care, în cursul zilei de 1 septembrie 2017, vor fi prezentaţi cu propunere de arestare preventivă la Curtea de Apel Bucureşti.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×