Fost ministru al Finanţelor, găsit mort în casă

Filon Stan  
înStiri de ultima ora
16/04/2018, 17:15
Fost ministru al Finanţelor, găsit mort în casă

Florea Dumitrescu, fost ministru de Finanţe în perioada lui Nicolae Ceauşescu şi fost guvernator al BNR, a fost găsit mort în locuinţa sa.

Fiu de agricultor chiabur, Florea Dumitrescu (91 de ani) a fost timp de nouă ani ministru de Finanţe în regimul Ceauşescu şi cinci ani Guvernator al Băncii Naţionale a Republicii Socialiste România. Primul impuls de a se face finanţist i-a venit pentru că voia să scape de viaţa grea de acasă. Tatăl îl ceruse să facă doar câteva clase primare, pentru a trece mai repede pe salariu, ca să îl ajute la gospodărie. Dar destinul său era altul.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Florea Dumitrescu era să ia un glonţ în cap pentru că a ţipat la Ceauşescu

Este primul ministru de Finanţe dintr-o ţară socialistă membră CAER care a semnat acorduri cu Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială. A intrat în numeroase conflicte cu Nicolae Ceauşescu, care i-a apreciat însă întotdeauna tonul franc. În cea mai „strânsă” discuţie a fost la un pas să primească un glonţ în cap pentru că ridicase vocea la dictator.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×