Explozia a avut loc miercuri dimineață, 19 septembrie, într-o școală din judeșul Mureș. Acest incident a fost cauza unei acumulări de gaze, cel mai probabil. Două persoane au fost rănite în explozie, dintre care și un elev.
Băiatul în vârstă de 14 ani și o angajată a școlii au fost singurii afectați de acest eveniment. Ambii au suferit de arsuri la nivelul feței. Băiatul a avut arsuri de gradul 1, iar angajata școlii, de gradul doi.
Incidentul nefericit s-a produs într-o instituție din Voiniceni, județul Mureș. Acesta a adus rănirea a două persoane. Din păcate, o angajată a școlii și un elev de 14 ani se aflau la locul exploziei. Aceștia au aut arsuri de gradul 1 și gradul 2 la nivelul feței. „Explozia s-a produs din cauza unei acumulări de gaze la nivelul unei sobe de teracotă. Am fost solicitaţi să intervenim miercuri dimineaţă, la ora 8. Explozia nu a fost urmată de incendiu. Ambii răniţi au fost preluaţi cu ambulanţa şi duşi la Urgenţe. Echipajul verifică acum dacă mai sunt şi alte scăpări de gaze. Nu există pagube majore“, a declarat Cristian Virag, purtător de cuvânt al ISU Mureș. pentru Digi 24. Explozia a dus la evacuarea a 70 de elevi și șapte cadre didactice.
Citește și: Horoscopul dragostei, azi 18 septembrie! Una dintre zodii și-ar putea găsi jumătatea!
Citește și. Curs valutar BNR azi, 18 septembrie 2018. Leul pierde teren în fața euro
Aceasta este cunoscută ca fiind una dintre cele mai grave accidente produse pe șoselele din România. Nefericitul eveniment s-a întâmplat pe data de 24 mai2004, la ora 05:50 în comuna Mihăilești, județul Buzău, pe DN2. La 32 de kilometri sud de Buzău, a avut loc o explozie din cauza unui accident al unui camiorn care transporta 20 de tone de azotat de amoniu. Bilanțul victimelor arată că au fost 18 morți( dintre care șapte pompieri, trei localnici și doi jurnaliști TV Antena 1) și 13 oameni care au fost răniți grav. În jurul locului exploziei s-a format un crater cu adâncime de 6.5 metri șu un diametru de 21 d emetri. Bucăți de metal au fost aruncate pe o rază de 200 de metri. Acestea au produs daune unor case ale locuitorului orașului, intrând fix în acoperișurile lor. Cei trei reprezentanți ai firmelor care au asigurat transportul și livrarea azotatului de amoniu au fost Ionel Ionuț Neagoe, administratorul Ney Transport SRL, Mihai Gună, patronul Mihtrans SRL și Ion Gherghe, fost director al combinatului Dolijchim din Craiova. Toți aceștia au fost condamnați la câte patru ani de închisoare în urma tragicului eveniment.
Accidentul de la 24 mai 2004 s-a datorat exploziei unui cauciuc al autocamionului. Totul s-a întâmplat în loclaitatea Mihăiești din Județul Buzău . Florin Marcu, șoferul camionului pierde controlul vehiculului și intră în șanț. Camionul transporta azotat de amoniu de la Combinatul Chimic Doljchim către Societatea Agricola BEEARSEN din Piatra Neamț. Pompierii au fost anunțați care este încărcătura camionului: 400 de saci de azotat de amoniu, cântărind 20 de tone. La ora 05:30 au sosit echipajele de televiziune Antena 1, cameramanul Ionuț Barbu și reporterul Elena Popescu. În timpul în care se acționa pentru stingerea incendiului, în jurul orei 05:50, camionul explodează. Resturi umane și ale camionului au fost împrăștiate pe o rază de peste un kilometru. Șoseaua a fost distrusă pe o rază de 35 de metri, în urma exploziei puternice formându-se un crate de peste un kilometru. Ziariștii Ionuț Barbu și Elena Popescu și-au pierdut viața.