Explozie devastatoare la o fabrică chimică din Cehia! Cel puţin şase oameni au murit

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
22/03/2018, 13:54
Explozie devastatoare la o fabrică chimică din Cehia! Cel puţin şase oameni au murit

Explozie devastatoare joi dimineaţă la o uzină chimică din Cehia! Cel puţin şase oameni au pierit în urma deflagraţiei. Explozia a avut loc la uzina chimică Synthos, care se află în oraşul Kralupy nad Vltavou, de lângă capitala Cehiei, Praga. 

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Marketa John, a declarat că explozia a fost raportată la ora locală 10.00. Salvatorii şi poliţia asunt la locul accidentului. „Zona a fost închisă. Explozia a avut loc o explozie în timpul curăţării unui rezervor gol”, a spus primarul oraşului Kralupy Petr Holeček. El a precizat că incidentul a avut loc la distanţă de oraş, subliniind că locuitorii oraşului sunt în siguranţă.

Pompierii spun că nu mai există riscul unei alte explozii

Petr Svoboda, un alt purtător de cuvânt al pompierilor, a declarat că nu există niciun pericol de noi explozii noi. „Am primit informaţii despre şase morţi şi alte persoane grav rănite”, a declarat Vladimira Kerekova, o purtătoare de cuvânt a pompierilor la nivelul regiunii Boemia, citată de CTK, scrie AFP.  Spitalul Praga-Vinohrady a declanşat un plan de urgenţă şi se pregăteşte să primească un ”număr important” de pacienţi. Cel puţin două dintre persoanele rănite au fost transportate la spital Uzina aparţinând Synthos se află în localitatea Kralupy nad Vltavou, situat la aproximativ 30 de kilometri nord de Praga.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×