Exit Poll SOCIOPOL Alegeri Prezidențiale 2019. Datele includ și voturile din Diaspora. Iohannis 42%, Dăncilă 18%, Barna 16%

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
10/11/2019, 21:18
Exit Poll SOCIOPOL Alegeri Prezidențiale 2019. Datele includ și voturile din Diaspora. Iohannis 42%, Dăncilă 18%, Barna 16%
Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă în turul doi, conform primelor estimări. Sursa foto: b1.ro

Duminică, la ora 21:00, a fost dat publicității primul Exit Poll SOCIOPOL pentru Alegerile Prezidențiale 2019. Conform estimărilor comunicate la închiderea secțiilor de votare, primul loc a fost ocupat de actualul șef al statului, Klaus Iohannis, care se va confrunta în turul al doilea cu Viorica Dăncilă, candidatul Partidului Social Democrat.

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă în turul doi, conform, primelor estimări

Mai concret, Iohannis, susținut de PNL pentru un nou mandat la Palatul Cotroceni, a obținut un procent de 42% din totalul de voturi exprimate, în vreme ce liderul sociali-democraților a înregistrat un scor de 18%, care îi asigură intrarea în următorul tur de scrutin ce va avea loc duminică, 24 noiembrie. Cotat cu șanse mari în sondajele de dinaintea alegerilor, Dan Barna, candidatul USR, nu a reușit, conform datelor preliminarii transmise de SOCIOPOL și citate de DC News, clasându-se pe locul al treilea, cu 16%.

Totodată, Alexandru Cumpănașu, intrat în cursa pentru Palatul Cotroceni după cazul Caracal, nu a reușit să-și atingă scopul, acela de a obține funcția supremă în stat. Un scor mai bun a înregistrat Mircea Diaconu, fostul actor susținut în cursa pentru Palatul Cotroceni de ALDE și Pro România. Potrivit datelor provizorii care includ și voturile exprimate de cetățenii din Diaspora, acesta a primit 10% din voturi.

  1. KLAUS IOHANNIS 42%
  2. VIORICA DĂNCILĂ 18%
  3. DAN BARNA 16%
  4. MIRCEA DIACONU 10%
  5. THEODOR PALEOLOGU 5%

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×