Serviciile de securitate sunt în alertă! Mii de tineri care au luptat pentru ISIS s-au întors acasă, în Europa!

Filon Stan   
în Hotnews
26/10/2017, 14:45
Serviciile de securitate sunt în alertă! Mii de tineri care au luptat pentru ISIS s-au întors acasă, în Europa!

Autorităţile europene sunt în stare de alertă! După ce a pierdut teritorii importante din Siria şi Irak, ISIS câştigă teren în Europa! Mii de europeni care au luptat sub steagul grupării teroriste s-au întors acasă, în ţările din Europa unde s-au născut! Aceşti oameni ar putea pune la cale atacuri teroriste în Franţa, Marea Britanie, Germania, Suedia sau alte state europene. 5.600 de terorişti, din 33 de state, s-au întors în ţările lor de origine. Câteva sute sunt europeni, tineri care au luptat în Irak şi în Siria. Acum serviciile de securitate ar trebui să-i identifice şi să-i localizeze înainte să comită atentate.

Este puţin probabil ca tinerii aceştia să revină la o viaţă normală, mai ales dacă sunt căutaţi pentru atrocităţile comise în numele ISIS. Cei mai mulţi jihadişti ISIS au revenit în Marea Britanie, în Germania şi în Franţa. Sunt, de altfel, ţările în care au avut loc cele mai multe atacuri din Europa. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi din Cupa Romaniei

Europenii care au luptat pentru ISIS se întorc acasă. Printre ei sunt şi copii

Un aspect şi mai îngrijorător al raportului, întocmit de o organizaţie înfiinţată de un fost agent FBI, este numărul mare de copii racolaţi de ISIS în ultimii ani. Din Europa sunt sute. Franţa este pe primul loc în acest top, urmată de Belgia, Olanda, Germania şi Marea Britanie.

Europeni care au luptat pentru ISIS sunt şi minori pe care autorităţile din ţările de origine ar trebuie să-i preia în custodie, pentru a fi reintegraţi. O misiune dificilă, pentru că va fi greu de stabilit, în funcţie de vârstă, cât de îndoctrinaţi au fost şi ce pericol pot reprezenta în viitor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×