La noi e soare şi cald şi în Spania ninge! Croaţia, cea mai lovită de vremea rea

Sorin Dumitrescu    Claudia Mîţoi   
în Stiri de ultima ora
04/02/2018, 13:39
La noi e soare şi cald şi în Spania ninge! Croaţia, cea mai lovită de vremea rea

În România pare a se fi instalat primăvara, deşi abia am păşit în a doa lună a anului. Până acum am avut parte de o iarnă atipică, foarte călduroasă, dar cu toate acestea greu suportată de o populaţie obişnuită ca în acest anotimp să fie zăpadă şi ger.

Dar nu la fel este şi în alte regiuni ale Europei. A nins însă din abundenţă şi în Spania, în câteva regiuni din nord-vest.În regiunea Rijeka, aflată la nord de Coasta Dalmată, tot pe malul Adriaticii. Şoselele şi autostrăzile care leagă restul ţării de această regiune au fost închise ieri, după două zile consecutive de ninsoare.

Croaţia, cea mai lovită de iarnă

 
30 de sate au rămas fără electricitate, iar autorităţile au sfătuit populaţia să nu iasă din case. Stratul de zăpadă ajunge până aproape de ferestrele caselor, iar mormanele de pe marginea drumului trec de un stat de om.Furtunile de zăpadă şi vântul puternic au măturat şi Coasta Dalmată, iar litoralul a fost acoperit de un strat de 20 de centimetri de zăpadă.Peste 200 de accidente rutiere s-au înregistrat în Croaţia începând de vineri noaptea. După ninsori vin, însă, ploile, iar meteorologii au prelungit avertizările de vreme rea în mai multe regiuni din ţară.
 
Şi în nord-vestul Spaniei e iarnă grea. În regiunile Asturias şi Cantabria, de pe ţărmul Atlanticului, o furtună de zăpadă a provocat probleme în trafic, iar unele drumuri au fost închise din cauza ninsorii şi a gheţii. De asemenea, trei porturi au fost închise complet, iar unul parţial.
Ninge de câteva zile şi în Castilla y Leon, iar de astăzi precipitaţiile sub formă de ninsoare se vor extinde şi spre centrul peninsulei.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×