Episcopia Hușilor, în plin scandal! Contabilul instituției, suspectat că ar fi furat 30.000 de lei din cont

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
21/11/2018, 21:53
Episcopia Hușilor, în plin scandal! Contabilul instituției, suspectat că ar fi furat 30.000 de lei din cont
Contabilul Episcopiei Hușilor este suspectat că ar fi furat 30 de mii de lei din contul instituției

Scandal la Episcopia Hușilor, unde contabilul instituției și-a dat demisia după ce polițiștii au deschis un dosar penal pe numele său pentru fals, delapidare și uz de fals. Bărbatul este cercetat pentru că ar fi furat 30 de mii de lei din conturile Episcopiei, bani care erau alocați de consiliul local al unei comune, care aveau ca scop renovarea unei biserici. Parohul de acolo susține că i-ar fi dat întreaga sumă contabilului, cu promisiunea acestuia că va trimite în schimb materiale de construcții.

Cei 30 de mii de lei au ajuns, în urmă cu doi ani, în contul Episcopiei Hușilor, pentru o biserică din comuna Stănilești. Însă, acum o lună de zile, un consilier comunal a anunțat dispariția banilor din contul bisericii. Totul a devenit suspicios atunci când s-a descoperit că din banii respectivi nu s-a făcut nicio lucrare. Ulterior, preotul, luat la întrebări, i-a povestit primarului că a avut încredere în contabilul Episcopiei Hușilor, astfel că a luat banii din contul instituției fără să spună nimănui și i-a dat acestuia.

Scandal în Episcopia Hușilor!

scandal la episcopia husilor
Preoți la Episcopia Hușilor

În prezent, polițiștii au început cercetările, iar cel acuzat și-a dat demisia din postul său. În acest moment, Episcopia face propria anchetă, iar fostul contabil nu poate fi contactat pentru a-și spune punctul de vedere.  Vă reamintim că momentul dificil prin care trece instituția nu este primul.

În luna septembrie, Episcopia Hușilor a fost zguduită de un proces în care era implicat fostul episcop al Hușilor. Se pare că scandalul homosexual care a zguduit BOR are drept acuzați câțiva preoți care l-ar fi șantajat pe fostul episcop cu filmulețe pornografice.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×