Decizie suprinzătoare luată de Digi 24. Postul deținut de RCS RDS a hotărât să scoată din grilă emisiunea „România furată”. Seria de investigații a fost lansată în urmă cu cinci ani.Emisiunea „România furată” urma să fie difuzată duminică seara, de la ora 21:30, în cadrul „Jurnalului de seară” , însă până la urmă acest lucru nu s-a mai întâmplat, scrie Pagina de Media.
Programul de investigații „România furată” era coordonată de jurnalista Oana Despa, încă de la început, din 2014. Emisiunea a fost concepută ca o serie de investigații privind devalizarea unor companii de stat printre care se numără Siderca, Bancorex, Loteria, Tractorul Brașov, Serele Codlea, Sidex, sau ICA. Echipa emisiunii a semnat și documentarul despre tragedia din Clubul Colectiv, intitulat „Un minut și o secundă”.
Emisiunea de investigații „România Furată” își ia adio de la telespectatori, după mai bine de 5 ani. Prin echipa coordonată de Oana Despa s-au perindat de-a lungul anilor jurnaliști cunoscuți precum:Oana Dobre, Anca Simina (acum la Europa FM), Cristian Vasilcoiu (șef pe comunicare la Ministerul Muncii), Alina Bădălan, Ana Poenariu (acum la Rise Project), Gerhald Ernst (jurnalist la Observator), sau Sorina Matei (acum la B1 TV).
În ultimele săptămâni s-au produs o serie de schimbări importante la Digi 24. În presă a circulat chiar informația potrivit căreia postul de știri ar urma să se apropie mai mult de un profil generalist. Tudor Mușat, unul dintre principalii prezentatori ai stației, a încetat colaborarea cu postul de știri, după o decizie a managementului. Totodată, reprezentanții postului au hotărât să închidă stațiile locale. În urma acestei măsuri, mai mulți reporteri, editori, dar și producători urmează să fie disponibilizați.
„Conducerea companiei a efectuat o analiză a eficienței activității redacției centrale Digi 24, a rețelei de studiouri regionale și a performanțelor actualei forme de organizare a activității media.Din această analiză a rezultat că este necesară o regândire a modelului de business în divizia de media, pentru a ține pasul cu exigențele și nevoile publicului și pentru a răspunde mai bine obiectivelor companiei pe termen scurt, mediu și lung.În urma proiectului de eficientizare, rețeaua de corespondenți se va mări de la 12 la 18 echipe, care vor acoperi actualitatea din mai multe județe învecinate.
În același timp, redacția centrală Digi 24 va viza integrarea în echipa de la București a jurnaliștilor și a personalul tehnic și de producție din studiourile regionale. După finalizarea demersurilor privind renunțarea la licențele audiovizuale, emisia stațiilor regionale ale Digi 24 va înceta. Digi 24 deține, în prezent, 8 studiouri regionale în Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Timișoara” , au transmis reprezentanții postului într-un comunicat.