Noul Arsenie Boca, așa cum a fost denumit de către oameni, a vindecat până în prezent peste un milion de oameni, chiar și pe conducătorul regimului comunist, Ceaușescu. Călugărul român, Mihai Neamțu din Prilog, din județul Satu Mare este cunoscut de pentru puterile sale de binefacere. Localnicii îl știu drept unul dintre cei mai celebri vindecători, care a tămăduit până în prezent un milion de români.
Potrivit PresaSM, călugărul a fost propus pentru beatificare de către Biserica Greco-Catolică. ”Călugărul Mihai Neamţu s-a născut la 12 octombrie 1924 în satul Prilog, judeţul Satu Mare. Şi-a dedicat întreaga viaţă credinţei creştine şi a suferit prigoana comunistă, fiind izgonit de la Mănăstirea Bixadului.Din 1970, a început să meargă din sat în sat să vindece oamenii cu ajutorul tratamentelor cu ceaiuri şi îndemnându-i la rugăciune. Rămas paralizat în adolescenţă, Mihai Neamţu din Prilog, şi-a dedicat întreaga existenţă ajutorării semenilor săi”, descrie PresaSM.
Noul Arsenie Boca și metodele sale de vindecare
Mihai Neamțu, cunoscutul vindecător al timpurilor noastre, avea niște leacuri preparate natural, numai din plante. ”Călugărul era vestit în toată ţara pentru minunile sale făcute cu ceaiurile preparate din plante şi multă rugăciune. Unul dintre pacienţii lui celebri ar fi fost chiar Nicolae Ceauşescu, pe care l-ar fi vindecat de prostată!”, scrie sursa citată. O dată cu trecerea timpului, călugărul a început să devină cunoscut de toți românii, iar aceștia au început să apeleze la serviciile lui din ce în ce mai des.
Se pare că vindecătorul nu cerea nimic în schimb, cu toate că noului Arsenie Boca i se ofereau și bani. Acesta nu lăsa nimic la întâmplare și ținea morțis să cunoască toți oamenii care-i călcau pragul. Pe lângă leacurile pe care le oferea oamenilor, acesta se îngrijea și de starea lor emoțională pe cât posibil și le răspundea oamenilor la întrebări legate de viață. Unchiul Mihai recomandă tuturor niște metode care te ajută pentru a încerca să duci o viață pe cât posibil sănătoasă. Dieta vindecătorului avea reguli clare: băuturile nu trebuie băute reci sau prea fierbinți, mâncarea tot așa. Cât despre gustul dulce, acesta trebuia dat numai din siropuri naturale de afine, lămâie, brad, zmeură și mure.