O avarie la o conductă a făcut ca DSP să interzică folosirea apei de băut, gătit și spălat în Ploiești. „Se interzice consumul de apă pentru băut, gătit, spălat, spălat pe dinţi. Apa va putea fi folosită doar pentru evacuarea apelor uzate menajere”, au transmiscei de la DSP Prahova. Apa Nova a dat un comunicat în care a anunțat ce a cauzat defecțiunea și cât va dura remedierea.
„Avaria identificată este pe o conductă pusă în funcțiune în anul 2015, lucrare care nu a fost realizată de către Apa Nova Ploiești. Compania Apa Nova Ploiești informează că avaria a fost localizată și tronsonul de conducta izolat. Nu se cunosc în acest moment care au fost cauzele ce au generat această avarie. Zonele afectate sunt alimentate cu apă în acest moment prin intermediul altor conducte de distribuție, iar zona afectată a fost transferată pe o sursă alternativă de alimentare cu apă pentru a elimina problemele de calitate a apei potabile.”, a anunțat Apa Nova într-un comunicat.
DSP a anunțat că apa din Ploiești nu este bună de băut, gătit și spălat. 60.000 de oameni sunt afectați
Nu se poate folosi apa pentru băut, gătit, spălat și spălat pe dinţi, în Ploiești. DSP a făcut anunțul după ce a apărut o avarie în rețeaua de apă potabilă a orașului. Apa Nova a anunțat că lucrează la remedierea situației. DSP Prahova a instituit zone de aprovizionare cu apă potabilă în cartierele afectate: cartier Nord, cartier Republicii, pe străzile Gheorghe Doja şi Splaiului, zona dintre străzile Zidari şi Deltei. Avaria din Ploieşti s-a produs la o conductă care afectează trei cartiere, adică aproximativ 50.000 – 60.000 de oameni.
Primarul Ploieştiului, Adrian Dobre a luat măsuri. „Am convocat de urgenţă o şedinţă în care au fost prezenţi toţi cei care au implicare în acest domeniu, au fost prelevate probe de apă, oameni au apă la robinet, pentru că s-a trecut la o altă sursă de alimentare, însă pot fi impurităţi pe reţea şi de aceea facem analiza apei”, a spus primarul Dobre. „Apa Nova Ploieşti îşi cere scuze pentru disconfortul creat ploieştenilor si pune la dispoziţie cisterne de apă potabilă. Lucrările sunt realizate în regim de maximă urgenţă. Echipele ANP vor lucra dedicat până la finalizarea lucrărilor de avarie într-un interval cat mai scurt de timp.”, au mai anunțat cei de la Apa Nova.