Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi, așa că toate gospodinele se pregătesc deja pentru mesele întinse, pline cu de toate de la care nu trebuie să lipsească de niciun fel drobul de miel. De asemenea, pe masa de sărbători trebuie să se afle ouăle roșii și pasca. Iată o rețetă destul de simplă și extrem de delicoasă pentru un drob de miel cu ceva mai puține calorii care poată constitui un aperitiv perfect. Doar o felie de drob are aproximativ 80 de kilocalorii.
Se fierb organele de miel în apă cu sare și se spumează de câte ori este nevoie. Se scot când sunt gata și se lasă timpul necesar la răcit apoi se trec prin mașina de tocat. Se adaugă ouăle crude peste carnea tocată și puțin miez de pâine înmuiat în lapte alături de un praf de sare, piper, mărar și pătrunjel, ceapă verde și usturoi verde. Se unge forma în care se coace drobul de miel și se toarnă cu atenție compoziția. Înauntrul organelor tocate se așează ouăle întregi fierte. Carnea de miel este mai apreciată pentru că are mai puțin colesterol față de alte tipuri de carne și este și o sursă bunî pentru: proteine, fier, seleniu, zinc și vitamina B12. Secretul este să speli bine organele și să le freci cu sare gronjoasă și apoi să le mai clătești în 3-4 ape.
Preparatul românesc se regăsește și la scoțieni, dar sub numele de haggis, doar că diferența dintre acestea o face faptul că la ei se fierbe în burtă de oaie și nu conine atât de multe verdețuri ca drobul românesc. Sacrificarea mielului are o însemnătate deosebită pentru creștini, de Paște, acesta reprezintă jerfa lui Hristos pentru salvarea nemului omenesc. Sacrificarea mielului a fost specific și păstorilor din Orient care își mutau locuința din loc în loc din cauza secetei. Aceștia sacrificau câte un miel înainte de a pleca cu scopul de a fi feriți de spiritele rele pe parcursul călătoriei. Stâlpii și brațele corturilor erau unse cu sângele mielului pentru a le ține departe ghinioanele.