Drama neştiută a Ancăi Sigartău: „Mi s-a spus că trăiesc doar 1 an cu acest diagnostic”

Ionuţ Cataramă    Claudia Mîţoi   
în Monden
03/08/2017, 16:35
Drama neştiută a Ancăi Sigartău: „Mi s-a spus că trăiesc doar 1 an cu acest diagnostic” GALERIE FOTO

Astăzi este o actriţă apreciată şi mamă a trei copii, însă puţini ştiu că Anca Sigartău a trecut prin momente cumplite în urmă cu mulţi ani, fiind la un pas să îşi piardă viaţa.       

Actriţa a acordat recent un interviu Eugeniei Vodă, în cadrul emisiunii „Profesioniştii” de la Televiziunea Română, unde a vorbit deschis despre momentele de cumpănă din viaţa ei.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„După al doilea copil am divorţat. Nimeni nu a ştiut că am divorţat în 1993. Lumea ştie că am divorţat prin 2000. Al treilea copil l-am făcut după divorţ. Bine, lucrurile sunt mai complicate. Am trecut printr-o experienţă medicală traumatizantă, în care am avut un diagnostic, o boală în care ţi se dă un an de zile să trăieşti. Şi mi s-a spus că un an de zile trăieşti cu acest diagnostic. Şi cu tratamentul. Pe citostatice, tumora a crescut 8 cm în 3 săptămâni. Avea o viteză… într-un fel, exploda! Soţul meu se schimbase foarte mult, intrase probabil într-un soi de panică: va rămâne singur cu doi copii. Au trecut 22 de ani de atunci şi uite că trăiesc”, a povestit actriţa.

„Eram în spital şi la un moment dat ştiu că am vrut să ies din spital, pentru că mi-am dat seama că nu mai am foarte mult timp şi vreau să fiu acasă, alături de copii. Cât mai am, măcar să fiu cu ei. Am ieşit din spital pe 15 noiembrie, ziua de naştere a bunicii mele. Ştiam că începe Postul Crăciunului. Nu aveam nici o informaţie despre post, despre biserică, despre lucrurile de genul ăsta, dar ştiam, în interiorul meu, că vreau să încerc. Că trebuie să mă duc acasă să ţin post. Pe 15 noiembrie am ieşit din spital cu nişte indici foarte mari, pe 20 decembrie, când m-am întors la control, m-au întrebat: «Unde este tumora?». Nu mai era. M-a întrebat doctorul ce am făcut, ce tratament. Şi i-am spus: «Eu vă spun, dar nu o să credeţi». Asta s-a întâmplat. Nu mai exista tumora. Indicii coborâseră foarte mult. Nu ştiam că Postul poate să aibă o asemenea putere. Din momentul acela am ştiu că voi trăi”, a mai dezvăluit Anca Sigartău în cadrul emisiunii „Profesioniştii”.

Anca Sigartău s-a născut în Bucureşti, pe 29 iulie 1967, într-o familie de profesori: mamă, profesoară de fizică, iar tatăl profesor de istorie. A absolvit UNATC, la clasa lui Dem Rădulescu, iar astăzi este deosebit de activă  în teatru, circ, televiziune şi muzică. Joacă în piese de teatru şi în filme, traduce şi regizează şi, în plus, este îndrăgostită de muzică.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×