Regele romilor, Dorin Cioabă, sub control judiciar. Procurorii îl acuză de evaziune fiscală!

Filon Stan   
în Hotnews
14/09/2017, 13:03
Regele romilor, Dorin Cioabă, sub control judiciar. Procurorii îl acuză de evaziune fiscală!

Autointitulatul rege internaţional al romilor, Dorin Cioabă, a fost reţinut, miercuri seară, în dosarul de evaziune fiscală cu prejudiciu estimat la cinci milioane de euro, instrumentat de către poliţiştii din Mehedinţi. A doua zi, Cioabă a fost plasat sub control judiciar.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Mehedinţi, Mădălina Viziru, a declarat, miercuri seară, pentru News.ro, că Dorin Cioabă a fost reţinut în dosarul de evaziune fiscală cu prejudiciu de cinci milioane de euro. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA G pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Europa League! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Dorin Cioabă, reţinut! Şi soţia sa, Sighişoara, a fost dusă la audieri

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, în urma celor 28 de percheziţii făcute de poliţiştii din Mehedinţi şi ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române în judeţele Mehedinţi, Timiş, Argeş, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Dolj, Gorj, precum şi în municipiul Bucureşti, la persoane suspectate că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 5 milioane de euro, prin evaziune fiscală şi spălarea banilor, au fost confiscate două maşini de lux, precum şi 792.500 de lei, 47.935 de euro şi 800 de dolari şi 97.000 de lei în cont bancar.

Una dintre percheziţii a avut loc la locuinţa din Sibiu a lui Dorin Cioabă, autointitulat rege internaţional al romilor. Soţia acestuia, Sighişoara, a fost ridicată de poliţişti şi dusă la audieri. De asemenea, s-au făcut percheziţii la persoane şi firme din Strehaia.

Dorin Cioabă a spus că sunt vizate două societăţi administrate de către Sighişoara care au colaborat cu firme ale romilor din Strehaia, fiind vorba despre patru facturi în valoare de 20.000 de lei despre care anchetatorii susţin că sunt fictive. Conform Poliţiei Române, în perioada 2009 – 2014 reprezentanţii mai multor societăţi comerciale ar fi creat un circuit infracţional evazionist bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, în scopul eludării obligaţiilor fiscale.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×