Donald Trump pierde încrederea americanilor. Ce arată sondajele

Sorin Dumitrescu   
în Hotnews
16/07/2017, 20:56
Donald Trump pierde încrederea americanilor. Ce arată sondajele

Donald Trump nu beneficiază de celebra ”bulă”, adică încrederea acordată timp de şase luni unui nou preşedinte de către electorat. După aproape şase luni de mandat, popularitatea preşedintelui american Donald Trump a scăzut la 36%, faţă de 42% în aprilie, potrivit unui nou sondaj Washington Post-ABC News dat publicităţii duminică. Americanii sunt tot mai nemulţumiţi de politica noului lor preşedinte şi consideră că au greşit votându-l.

Potrivit sondajului, procentul celor care nu apreciază activitatea lui Trump ca preşedinte a crescut cu cinci puncte procentuale, la 58%. Dintre aceştia, 48% au declarat că „dezaprobă puternic” activitatea preşedintelui SUA.
Totodată, sondajul relevă că aproape jumătate dintre americani (48%) văd conducerea ţării în lume mai slabă de la învestitura lui Trump, în ianuarie, comparativ cu 27% care au declarat că SUA par mai puternice.

Jumătate dintre americani spun că cel de-al 45-lea preşedinte al SUA face o treabă mai proastă decât predecesorii săi, în timp ce doar 25% dintre americani au declarat că Trump se comportă mai bine decât foşti preşedinţi ai SUA. Cincizeci şi cinci la sută dintre americani consideră că Trump nu face progrese semnificative pentru a-şi atinge obiectivele anunţate în campania electorală de anul trecut.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion format din 1.001 adulţi în perioada 10-13 iulie. Este foarte probabil ca această scădere a încrederii să devină din ce în ce mai mare în următoarea perioadă de timp, după ce toate promisiunile lui Donald Trump privind o redresare economică a Statelor Unite s-au dovedit a fi doar vorbe goale, pentru că nu a întreprins nimic concret în acest sens.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×