Doliu în muzică! Căntăreţul Jose Jose, supranumit “Regele muzicii latino”, a murit

O veste tristă a căzut ca un trăznet peste întreaga lume a muzicii latino, întrucât s-a stins din viață cântărețul Jose Jose, supranumit „El Principe de la Cancion” (n.r. prințul cântecului). În vârstă de 71 de ani, artistul cunoscut pentru hituri precum „De Pueblo en Pueblo”, „Hasta Que Vuelvas”, „Sentimientos”, „Paloma” sau „Gavilan o Paloma”, a fost găsit fără suflare în locuința sa din Miami, Statele Unite ale Americii. Potrivit ultimelor informații, se lupta de ceva vreme cu o boală necruțătoare, cancer pancreatic.

A murit cântărețul Jose Jose, artist nominalizat la premiile Grammy

Pe numele său real, Jose Rómulo Sosa Ortiz, a cunoscut succesul în anii 1970 cu „El triste”, piesă pe care a interpretat-o la celebrul festival OTI. A urmat apoi o carieră prolifică, de-a lungul a peste patru decenii, perioadă  în care albumele au înregistrat vânzări record.

Totodată, single-urile sale au dominat topurile de specialitate, aducându-i nu mai puțin de șase nominalizări la premiile Grammy, prima fiind pentru albumul „Secretos”, lansat în 1984. Chiar dacă nu a reușit să câștige marele trofeu, melodiile sale au cucerit publicul de peste Ocean.

Jose Jose, o prezență constantă în topurile latino

Jose Jose a avut 20 de piese incluse în topul american Hot Latin Songs, patru dintre acestea clasându-se pe primul loc. În plus, cincisprezece dintre discurile sale au ajuns în Top Latin Albums. În Statele Unite ale Americii, albumele îndrăgitului artist au fost vândute în peste 1,8 milioane de exemplare.

La scurt timp după aflarea tristei vești, rețelele de socializare ale cântărețului au fost bombardate cu mesaje de condoleanțe din partea fanilor. Tootodată, internauții au transmis gânduri bune familiei îndurerate, în speranța că astfel vor trece mai ușor peste această cumpănă.