Doliu în lumea teatrului românesc! A murit actorul Damian Crâșmaru

Daniel Scripcaru  
înStiri de ultima ora
11/07/2019, 11:47
Doliu în lumea teatrului românesc! A murit actorul Damian CrâșmaruGALERIE FOTO
A murit actorul Damian Crâșmaru

Lumea teatrului românesc este din nou în doliu, după moatea actorului Damian Crâșmaru. Acesta a făcut parte din echipa Teatrului Naţional Bucureşti (TNB) şi a fost soţul cunoscutei actriţe Carmen Stănescu. A murit la vârsta de 88 de ani, după o lungă suferință.

Actorul Damian Crâșmaru a murit șa vârsta de 88 de ani, după o lungă suferință

„Cu adâncă durere, colegii din Teatrul Naţional din Bucureşti se despart astăzi de marele actor şi om de teatru Damian Crâşmaru (1931 – 2019). Un actor cu o forţă deosebită, cu o prezenţă impunătoare şi cu un talent şlefuit de mari nume ale scenei, precum George Timică şi Ion Finteşteanu, Damian Crâşmaru a debutat pe prima scenă a ţării în 1953 şi de atunci a rămas profund legat de ea.
Alături de doamna sa, marea actriţă Carmen Stănescu, de care din păcate ne-am despărţit de curând, ne-a încântat serile pe scena TNB în spectacole memorabile”, se arată într-un anunţ transmis joi de Teatrul Naţional Bucureşti.
A murit actorul Damian Crâșmaru
A murit actorul Damian Crâșmaru, sotul actritei Carmen Stanescu

A fost căsătorit cu actrița Carmen Stănescu

Născut pe 10 mai 1931, în Ploieşti, Damian Crâşmaru a absolvit cursurile Institutului de Teatru „I. L. Caragiale” din Bucureşti, promoţia 1953, la clasa profesorilor George Timică şi Ion Finteşteanu. A debutat în 1952, cu rolul Tartuffe, din spectacolul după piesa lui J.B.P. Molière, în regia Ion Finteşteanu.

În afara numeroaselor roluri în spectacole puse în scenă la Teatrul Naţional Bucureşti, printre care s-au numărat „Othello”, de William Shakespeare, „Cyrano de Bergerac”, de Edmond Rostand, „Maşinăria Cehov”, de Matei Vişniec, „Trei surori”, de A. P. Cehov, Damian Crâşmaru a jucat şi în filme, precum „Pepe şi Fifi”, de Dan Piţa, şi „Încrederea”, de Tudor Mărăscu. A fost căsătorit din 1955 cu actriţa Carmen Stănescu, care a murit pe 11 aprilie 2018.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×