Doina Cornea se temea de moarte. ”Bucuros cedez viața, deși mi-e frică de ce va fi”

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
04/05/2018, 08:45
Doina Cornea se temea de moarte. ”Bucuros cedez viața, deși mi-e frică de ce va fi”
Doina Cornea se temea de moarte

Doina Cornea, cea mai cunoscută dizidentă anticomunistă a încetat din viață la vârsta de 87 de ani. De ani buni trăia retrasă în locuința sa din Cluj Napoca. La începutul anului a avut probleme grave de sănătate din vina cărora nici nu mai ieșea din casă.

Marea lovitură a venit însă la sfârțitul anului 2017, când a fost nevoită șă-și înmormânteze fata, care s-a stins din viață la vârsta de 62 de ani. Ariadna Combeș, fiica Doinei Cornea a murit în Franța. Ea a fost cea care, în perioada comunismului, a facilitat transmiterea de mesaje împotriva lui Nicolae Ceaușescu ale mamei sale în străinătate, fiind colaborator al posturilor de radio care emiteau în limba română, Radio Europa Liberă și BBC. După Revoluția din 1989, Doina Cornea a făcut parte din Frontul Salvării Naționale, formațiune din care a demisionat pe 23 ianuarie 1990, când Frontul s-a transformat în partid politic. A fost membră fondatoare a Grupului pentru Dialog Social, a Alianței Civice și a Fundației Culturale Memoria.

Doina Cornea se temea de moarte. ”Mi-e frică de ce va fi”

“Eu sunt obosită acum. Sunt obosită… Eu nu pot sta în picioare…. (…) eu nu mai sunt om… Nu mai sunt om. Sunt groaznică acum (…) Și bucuros cedez viața, deși mi-e frică de ce va fi. Dar trebuie s-o facem cu toții cu convingere”, a declarat Doina Cornea, în ultimul său interviu, acordat revistei Sinteza.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×