Gospodinele sunt în toiul pregătirilor pentru masa de Crăciun, iar cele mai multe dintre ele știu un secret pe care nu-l ratează. Scutecele Domnului, cunoscute ca și Turtele de Crăciun se pregătesc doar în Ajun și ne duc inevitabil cu gândul la copilărie.
„Scutecele Domnului” este un desert tradițional pregătit în mai multe zone ale țării și este cunoscut sub mai multe denumiri. „Turta de Crăciun”, „Pelincile Domnului” sau „Jufla” este pregătită în trecut pentru a întâmpina preotul și colindătorii care treceau pragul casei în seara de Ajun.
Acest desert se prepara pe vremuri cu semințe de cânepă, de aici și denumirea de juflă, însă în ultima vreme „Scutecele Domnului” se fac cu nucă măcinată. Turta de Crăciun ne duce cu gândul la iernile grele din copilărie și la mirosul tradițional de sărbători.
Ingredintele de care ai nevoie pentru a pregătit acest desert delicios pentru masa de Crăciun sunt următoarele:
Cum se prepară Scutecele Domnului: