Descoperire istorică pe fundul Mării Negre! Au mii de ani vechime! VIDEO

Filon Stan   
în Hotnews
21/09/2017, 22:14
Descoperire istorică pe fundul Mării Negre! Au mii de ani vechime! VIDEO
Unul dintre cele mai frumoase muzee subacvatice din lume se află în Marea Neagră. Declaraţia aparţine unui cercetător care şi-a propus să caute pe fundul mării dovezi lăsate de istorie. Şi...

Unul dintre cele mai frumoase muzee subacvatice din lume se află în Marea Neagră. Declaraţia aparţine unui cercetător care şi-a propus să caute pe fundul mării dovezi lăsate de istorie. Şi a găsit! O expediţie de doi ani a unei echipe de oameni de ştiinţă din domeniul cercetării maritime a descoperit pe fundul Mării Negre vase naufragiate din epoca romană, bizantină şi otomană.

Cercetarea s-a desfăşurat între 2015 şi 2017, în cadrul proiectului Black Sea MAP, iar rezultatele cercetărilor au fost prezentate la începutul acestei săptămâni în portul Burgas, relatează Balkan Insight. Vorbim despre unul dintre cele mai mari proiecte de arheologie maritimă din toate timpurile, care a revelat 60 de nave naufragiate perfect conservate, datorită lipsei de oxigen, acoperind istoria a două milenii de navigaţie. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Descoperire în Marea Neagră! Artefacte aduse la lumină după mii de ani

Oamenii de ştiinţă spun că navele descoperite relevă caracteristici structurale şi echipamente pe care, până acum, nu le văzuseră niciodată cu ochiul liber, ci le cunoşteau doar din iconografii şi din descrieri textuale. „Nu am mai văzut aşa ceva până acum. Istoria se desfăşoară chiar sub ochii noştri”, a declarat Kroum Batcherov, profesor al Universităţii Connecticut.

Unul dintre exploratori, Jon Adams, de la Universitatea din Southhampton, a dat ca exemplu o navă comercială din perioada bizantină, care, în opinia cercetătorului, „comprimă unul dintre cele mai frumoase muzee subacvatice din lume”. Ancore monumentale şi alte artefacte au fost aduse la suprafaţă pentru următoarea etapă a studiului. Proiectul Black Sea MAP reuneşte cercetători maritimi din Marea Britanie, Statele Unite, Bulgaria, Norvegia, Suedia, Grecia şi Ucraina, fiind finanţat de Fondul de caritate Julia şi Hans Rausing.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×