Decizia zilei în justiție: Dosarul din cauza căruia Sebastian Ghiță s-a mutat în Serbia va fi rejudecat

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
06/11/2019, 15:24
Decizia zilei în justiție: Dosarul din cauza căruia Sebastian Ghiță s-a mutat în Serbia va fi rejudecat
Procesul lui Sebastian Ghiță se va relua. Sursa foto: digi24.ro

Lovitură pentru omul de afaceri Sebastian Ghiță! Dosarul din cauza căruia a plecat din România în Serbia va fi reluat de la zero în instanță, după ce acesta fusese achitat de un complet de trei judecători. Practic, se mențin în continuare acuzațiile la adresa fostului deputat PSD, cel care în ultimii ani a pus mâna pe contracte valoroase cu statul în zona de IT.

Sebastian Ghiță, din nou emoții din cauza dosarului în care e implicat și Iulian Bădescu

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât în ședința de azi reluarea procesului lui Sebi Ghiță de la zero. Este vorba despre un dosar apărut în anul 2015 în care procurorii DNA l-au acuzat pe fostul partener de afaceri al lui Sorin Ovidiu Vîntu de dare și luare de mită, abuz în serviciu și spălare de bani. Conform rechizitoriului întocmit de anchetatori, în anul 2013 fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, instigat de șeful Asesoft, i-a acordat acestuia finanțare nerambursabilă din bugetul local, în plus față de sumele acordate anterior.

Este vorba despre 1,5 milioane de lei, iar pentru această finanțare Bădescu ar fi primit drept mită  un imobil în Ploiești în valoare de un milion de lei din care de la acea vreme edil conttribuise cu 124.000 de lei. Decizia din primă instanță a fost cea de achitare pentru cei doi politicieni, hotărâre care a luat prin surprindere opinia publică.

Ce spune apărarea lui Ghiță

Avocatul lui Ghiță atacase decizia CCR privind completurile de judecată, căci aceasta nu era un avantajoasă pentru clientul său. „Respingeți ca inadmisibilă această sesizare. Rolul CJUE nu e să ofere opinii pe chestiuni generale de drept. Rolul CJUE este acela de a oferi interpretări punctuale pe chestiuni unionale. Articolul  patru din Directiva din 2017 privind spălarea banilor e validă în cauzele de spălare a banilor pentru că infracțiunile predicat se referă la infracțiuni ce pun în pericol interese ale Uniunii Europene”, susține apărătorul lui Sebastian Ghiță, scrie știripesurse.ro.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×