Decizia luată de Gabriela Firea: Irina Loghin, cetăţean de onoare al Capitalei

Claudiu Ilie    Claudiu Melinte   
în Stiri mondene
26/02/2019, 20:29
Decizia luată de Gabriela Firea: Irina Loghin, cetăţean de onoare al Capitalei GALERIE FOTO
Irina Loghin va fi cetatean de onoare al orasului Bucuresti

Îndrăgita interpretă de muzică populară Irina Loghin va primi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Bucureşti, drept apreciere a întregii activităţi. Decizia a fost luată marţi de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti, care a adoptat un proiect de hotărâre în acest sens.

„Irina Loghin, născută în anul 1939 (19 februarie), Gura Vitioarei – judeţul Prahova, este o renumită interpretă de muzică populară. A fost, pe rând, solistă a ansamblurilor Ciocârlia, Barbu Lăutaru şi Ciprian Porumbescu, având în prezent o bogată activitate concertistică în ţară şi străinătate şi un număr mare de evidenţieri discografice”, relevă expunerea de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea. În raportul de specialitate al proiectului de hotărâre se menţionează că în legislatura 2000-2004 Irina Loghin a fost deputat, iar în legislatura 2004-2008 – senator.

Irina Loghin, decorată de primarul Gabriela Firea, dar și de președintele țării

„În anul 2002, preşedintele României i-a conferit artistei Crucea naţională Serviciul Credincios clasa a III-a, ‘pentru crearea şi transmiterea cu talent şi dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizaţia românească şi universală’, iar în anul 2004 – Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofiţer, Categoria D – ‘Arta Spectacolului’, ‘în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului’. În mai 2014, Irina Loghin a fost decorată cu Ordinul de Onoare de către preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti”, se mai arată în raportul de specialitate. Acordarea acestui titlu reprezintă o recompensă simbolică şi nu are implicaţii la bugetul local.

Irina Loghin a fost premiata si de presedintele tarii

Recent, Irina Loghin, vedeta muzicii populare românești, a trecut prin momente grele, după ce a aflat că fiul ei a suferit un accident rutier, departe de casă! Ciprian se afla în Austria, când mașina în care se afla a fost implicată într-un accident de circulație. Fiul Irinei Loghin a fost transportat de urgență la un spital din apropierea locului unde a făcut accidentul rutier și, mai mult, a fost supus și unei intervenții chirurgicale.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×