Veşti importante pentru locatarii de la bloc! Debranşarea de la sistemul centralizat de încălzire ar putea fi interzisă!

Gabriel Esanu   
în Hotnews
27/09/2017, 08:41
Veşti importante pentru locatarii de la bloc! Debranşarea de la sistemul centralizat de încălzire ar putea fi interzisă!

Legea serviciului public de alimentare cu energie termică ar putea suferi importante modificări, conform unui proiect de act normativ aprobat de Senat cu mai mulţi ani în urmă, care se află acum în dezbaterile Camerei Deputaţilor, ca for decizional.

În noile condiţii, debranşarea ar urma să fie interzisă în zonele unitare de încălzire, mai exact acolo unde deja funcţionează un singur sistem de alimentare cu energie termică. În schimb, în celelalte zone, debranşarea se va face cu respectarea mai multor reguli. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA B pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii serviciului public de alimentare cu energie termică nr. 325/2006 şi pentru completarea alin.(3) al art.291 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal a trecut de Senat încă din 2008, iar de atunci se află la Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Debranşarea de la sistemul de încălzire centralizată, interzisă pentru locatarii de la bloc

În ultima sa formă, propunerea legislativă stabileşte că debranşarea de la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică nu va mai fi posibilă în zonele unitare, adică zonele în care funcţionează un singur sistem de alimentare cu energie termică.O astfel de decizie ar putea viza în special locatarii de la blocuri.
„Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu şi debranşarea totală a instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apă caldă menajeră ale unui utilizator tip condominiu sunt interzise în cazul în care condominiul se află într-o zonă unitară de încălzire prin sistem centralizat de alimentare cu energie termică”, scrie în ultima formă a proiectului de act normativ aflat la deputaţi.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×