De neimaginat! Pensiunile din Deltă cumpără pește congelat din supermarket! “Oamenii cred că peste tot sunt bancuri cu peşti”

Turiștii veniți în Deltă să mănânce pește proaspăt sunt serviți cu pește congelat, de la supermarket. Pensiunile din inima Deltei sunt obligate să se folosească de peștele de la supermarketuri din Tulcea, localitățile vecine, din străinătate sau chiar cumpărat la negru. Guvernatorul Rezervației Biosfere Delta Dunării, Mălin Mușațescu, face declarații pentru situația peștelui congelat. Amintim că în Delta Dunării sunt în jur de 135 de specii de pești, dar capturarea este strict interzisă prin lege.

Anul trecut se punea problema că pescarii erau nevoiță să dea peștele pe degeaba sau să nu mai aducă deloc. „Pescarii nu au mai dus peşte la punctele de colectare pentru că li s-a zis că nu au ce să facă cu el. Ca să scadă preţul spun că nu se caută şi vor să îl ia cu unul – doi lei. Şmecherii preferă carasul din Grecia, Bulgaria şi Italia, care nu este la fel de gustos ca al nostru“, a spus un pescar.

Mâncăm pește congelat, cu Delta lângă noi!

Turiștii veniți să vadă frumusețile locurilor Deltei, dar și să mănânce peștele proaspăt de la sursă se mulțumesc doar cu vederile superbe. Aceștia sunt serviți cu pește înghețat de șa supermarket din cauza diminuării piscicole. Pensiunile din Delta Dunării sunt obligate să cumpere pește din Tulea, străinătate sau din alte județe vecine. „Când mă duc ditai unitatea și vreau să cumpăr 50-70-100 de kg, vă dați seama că cei care stau lângă mine și așteaptă să cumpere și ei o bucățică de pește mă privesc cu… mare dragoste”, A declarat Gigi Chiscop, manager de hotel.

Delta Dunării

„Ar trebui să avem o prioritate mai ales noi hotelierii de la pescarii care într-adevăr prind… De fapt, peștele pleacă mai departe de zona Deltei”, a susținut un alt manager de pensiune, Claudiu Mihailov. Fluviul este la o privire distanță, dar turiștii bat atâta drum tot pentru a mânca pește congelat. „Turiștii se așteaptă. Ei cred că atunci când ajung în Tulcea, de la faleză și până la Mahmudia sunt bancuri cu pește. Sunt mirați, contrariați. Am venit până în inima Deltei, am venit până la voi și voi nu aveți pește proaspăt?”, a spus sursa citată.