Dar de înmormântare, exact ca la nuntă! Cine face neobișnuita propunere!

în Stiri de ultima ora
26/04/2018, 14:32
Dar de înmormântare, exact ca la nuntă! Cine face neobișnuita propunere!
Dar de inmormantare, ca la nunta! Preotii spun ca cimitirele vor fi mai curate astfel!

Preoții din Sighișoara au lăsat cu gura căscată o țară întreagă! Aceștia propun la ca înmormântare să nu mai fie aduse coroane de flori, ci să se ofere plicuri cu bani! Așa se ajunge la un dar de înmormântare, ca la nuntă! Propunerea este una cât se poate de serioasă și a fost preluată de municipalitatea orașului Sighișoara, care vrea astfel să păstreze curățenia în cimitirele orașului.

Primăria informează că, din cauza stării îngrijorătoare a curățeniei cimitirelor parohiale, stare generată de mulțimea coroanelor uscate care sufocă tomberoanele și locurile de depozitare a deșeurilor, Protopopiatul Ortodox Român Sighișoara roagă și sugerează, cu mult respect, ca pentru ajutorarea familiilor îndoliate, cetățenii să ofere într-un plic de condoleanțe personalizat, contravaloarea coroanei, potrivit unui mesaj scris pe pagina de Facebook a RadioSon Sighișoara.

Darul de înmormântare va fi colectat exact ca la nuntă, într-o urnă specială

Plicul va fi depus într-o urnă specială, aflată în incinta capelelor mortuare. Potrivit documentului, această metodă s-ar aplica deja în Cluj, Brașov și Târgul Mureș.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×