Cutremur în Mexic! O nouă dramă după dezastrul de acum patru zile

Vicentiu Dinescu   
în Hotnews
24/09/2017, 00:01
Cutremur în Mexic! O nouă dramă după dezastrul de acum patru zile

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,2 a zguduit sâmbătă după-amiază provincia mexicană Oaxaca, pornind sirenele de avertizare la patru zile după seismul devastator din metropola Ciudad de Mexico. De asemenea, şeful executivului din capitala mexicană a cerut reactivarea protocoalelor de urgenţă în urma seismului din apropiere de Ixtepec, o localitate situată în partea sudică a statului Oaxaca şi la peste 500 de kilometri de Ciudad de Mexico.

Potrivit autorităţii seismologice mexicane, cutremurul a avut loc în jurul orei locale 7:53 (15.53 ora României) la o adâncime de 10 kilometri, în vreme ce epicentrul este situat la doar 12 kilometri nord de Ciudad de Ixtepec. Momentan nu există informaţii despre posibile victime sau daune materiale în Oaxaca. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Cutremure au fost înregistrate încă de dimineaţă în Oaxaca

Încă de la primele ore ale dimineţii, experţii au înregistrat patru seisme cu magnitudini de la 4.1 până la 5.8 grade pe scara Richter în partea sudică a statului mexican Oaxaca. US Geological Survey a înregistrat trei cutremure în largul localităţii mexicane Paredon, situată în apropiere de graniţa dintre statele Oaxaca şi Chiapas. Cel mai puternic dintre acestea a atins 5,8 grade pe scara Richter şi s-a produs la o adâncime de 74,2 kilometri în largul Golfului Tehuantepec.

În prezent, autorităţile mexicane încearcă să gestioneze distrugerile lăsate în urmă de un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade, care a lovit la începutul săptămânii capitala Ciudad de Mexico. Bilanţul a ajuns la 237 de morţi, după ce mai multe clădiri s-au prăbuşit în urma seismului de marţi din capitala Mexicului.

Închide ×