Cutremur în insulele Bali și Java!

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
11/10/2018, 12:00
Cutremur în insulele Bali și Java! GALERIE FOTO
Cutremurul din insulele Bali și Java a venit în urma altuia, dar de o intensitate mai mare

Un nou cutremut devastator s-a produs în insulele Bali și Java! Indonezia a fost nimicită, iar localnicii au rămas cu spaimă în urma seismului. Reprezentanții Institulului American de Geofizică au relatat, conform Reuters, că mișcarea tectonică s-a produs la o adâncime de 10,3 kilometri. Acesta a avut o magnitudine de 6,0 grade pe scara Richter. Din urma mișcării tectonice, foarte multă clădiri au fost avariate, iar altele au fost ruinate complet. Totodată, conform autorităților, se pare că seismul s-a resimțit și în Denpasar, capitala insulei.

De teamă, în acea zonă, majoritatea locuitorilor și-au părăsit casele. Potrivit reprezentanților USGS, epicentrul mișcării tectonice a fost la aproape 40 de kilometri de Sumberanyar, un oraș de pe insula Java. Mișcarea tectonică a fost înregistrată la ora 18:44, ora locală, în nord-est de extremitatea insulei Java. Groaza locuitorilor insulelor este mare, căci cutremurul a venit după o perioadă scurtă în urma altei mișcări ale plăcii tectonice s-au produs. Autoritățile au anunțat că, din fericire, doar trei persoane au murit din cauza cutremurului. Însă, vești rele nu au mai fost anunțate de către oamenii legii, aducând la cunoștință oamenilor din zonă că nu urmează și un tsunami.

Cutremurul devastator din Bali și Java a dus la moasrtea a trei persoane
Cutremurul din insulele Bali și Java a avut o magnitudine de 6,0 pe scara Richter

Cutremur în insulele Bali și Indonezia! În urma seismului au murit trei persoane

Cutremurul devastator din Bali și Java a dus la moasrtea a trei persoane
Un cutremur devastator a avut loc în insulele Bali și Java

În urmă cu numai două săptămâni, un alt cutremur i-a zdruncinat pe locuitorii Indoneziei, însă acela a fost de 7,5 grade pe scara Richter și a avut loc în insula Sulawesi. Din nefericire, seismul acela a dus la sfârșitul vieții a peste 2.000 de persoane. Atunci, majoritatea trupurilor neânsuflețite a ufost localizate în orașul Palu, aflat pe coasta de vest a insulei. Implicați în operațiunea de căutare a lor au fost 1.000 de oameni. În acel moment, se discuta despre posibila oprire a acestei operațiuni din cauza riscului de epidemii.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×