Cutremur de 3,8 grade pe scara Richter în județul Vrancea. Seismul s-a produs la o adâncime de 170 de kilometri

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
10/11/2019, 14:31
Cutremur de 3,8 grade pe scara Richter în județul Vrancea. Seismul s-a produs la o adâncime de 170 de kilometri
Cutremur de 3,8 grade în Vrancea astăzi. Sursa foto: wowbiz.ro

Un cutremur cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter s-a produs astăzi în județul Vrancea, la o adâncime de 170 de kilometri. Seismul a avut loc la ora 13:53, deci în urmă cu aproximativ o oră. Magnitudinea precum și zonele afectate au fost confirmate de Institutul Național pentru Fizica Pământului.

Cutremur de 3,8 grade în Vrancea

Seismul s-a produs în cea mai activă zonă seismică din țara noastră la 58 de kilometri est de Brașov, 70 de kilometri nord de orașul Ploiești și 122 de kilometri sud de Bacău. „În ziua de 10 noiembrie 2019, la ora 13:53:56 (ora locală a României), s-a produs în Zona Seismică Vrancea, Buzău, un cutremur cu magnitudinea 3.8, la adâncimea de 170 km”, este informarea de la INFP.

Astfel de cutremure sunt normale pentru zona Vrancea, cea în care pământul se zguduie cel mai des. E important de precizat că acest seism nu s-a resimțit dată fiind adâncimea foarte mare. Cutremurele de suprafață sunt considerate cele mai periculoase de către seismologi, cele care se includ între 5 și 15 kilometri adâncime.

cutremur vrancea
Activitatea seismică recentă. Print-screen infp.ro

Un alt cutremur s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă

Un alt cutremur peste 3 grade pe scara Richter s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, 8 spre 9 noiembrie. Acela a avut magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter și a avut loc la o adâncime de 131 de kilometri.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×