Cutremur cu magnitudinea de 6,1, în Indonezia

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
02/02/2019, 14:59
Cutremur cu magnitudinea de 6,1, în Indonezia
Cutremur în Indonezia, de 6,1 magnitudine!

Un cutremur a avut loc în Indonezia azi, 2 februarie! Acesta s-a resimțit la 217 km față de Padang City, Sumatra de Vest, Indonezia, la orele 11:27 ora locală.  Deocamdată nu au fost raportate pagube sau victime. Seismul a avut epicentrul aproape de 117 km sud-est de insula Mentawai, la adâncimea de doar 17 kilometri sub platoul marin.

Acesta a fost urmat, după 24 de minute, de o replică de magnitudine 5,3 produsă la o adâncime de 10 kilometri. Cele două cutremure au fost simțite bine și în districtul Kepulauan din Mentawai.

Cutremur în Indonezia, de 6,1

Cutremur în Indonezia, de 6,1 grade pe scara Richter!
Cutremur în Indonezia, de 6,1 grade pe scara Richter!

Un alt seism puternic, de 6,6 grade pe scara Richter s-a produs vineri, 1 februarie, lângă granița sudică a Guatemala. Cutremurul s-a produs lângă coasta statului Chiapas, aproape de granița cu Guatemala. Mișcarea plăcii tectonice s-a resimțit și în capitala Ciudad de Mexico, unde mai multe clădiri au fost văzute clătinându-se. În urma seismului nu au fost raportate persoane rănite, dar autoritățile au decis să evacuze mai multe clădiri din capitala țării, potrivit informațiilor seerviciului seismologic mexican. Fenomenul s-a produs la 40 de kilometri sud-est de orașul Ciudat Hidalgo, la ora locală 10:14, potrivit indicațiilor Serviciului Seismologic Național.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×