Cursuri suspendate în mai multe unități școlare din București! Lista școlilor care se închid

Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti anunță că mai multe unități de învățământ din Capitală vor suspenda cursurile pentru câteva zile, din cauza gripei sau a dezinsecțiilor făcute cu substanțe prea puternice.

Cursuri suspendate în mai multe unități școlare din București

Astfel, preșcolarii de șa Grădiniţa Panseluţa din sectorul 4 vor avea o zi liberă, după ce conducerea a decis să suspende cursurile, întrucât după decontaminare persistă mirosul substanţelor utilizate.

Tot pentru o zi este suspendată activitatea şi la Grădiniţa 72 din sectorul 5, unde copiii sunt în pericol real din cauza emanaţiilor de gaze de la centralele termice. Conducerea a decis să suspende cursurile pentru a putea remedia problemele apărute.

Sunt unități de învățământ care se închid și 3 zile

Potrivit IŞMB, sunt unităţi de învăţâmânt care îşi suspendă activitatea pentru 3 zile. Şcoala 195 din sector 3 suspendă cursurile la 6 clase; Grădiniţa Luminiţa din sectorul 2 – la o grupă; Şcoala 56, sector 2, – la o clasă, iar Şcoala 45 din sector 1 – la 5 clase.

Totodată, la Liceul „Ady Endre”, grădiniţa suspendă cursurile la grupa mică pe o perioadă de 3 zile din cauza numărului mare de copii cu gripă.

Potrivit sursei citate, situaţia unităţilor şcolare cu suspendare de cursuri poate suferi modificări în funcţie de raportările cazurilor de gripă, care s-au înmulțit în ultimele zile.

Conducerea unităților de învățământ încearcă să evite situații precum cele apărute, de exemplu, la Liceu German din Arad, unde dezinsecția a făcut ca mulți elevi să ajungă la spital, în două rânduri, la distanță de câteva zile.

Dezinsecția a avut loc în ultima zi de vacanță, vineri pe 10 ianuarie. Primii copii au mers la Unitatea de Primiri Urgențe luni 13 ianuarie, după prima zi a celui de-al doilea semestru. Școala a fost închisă apoi timp de o săptămână, însă la reluare cursurilor, alți elevi au mers la spital. În prima săptămână, la urgențe au ajuns 59 de copii, iar în cea de-a doua săptămână, alți 30.

Poliția din Arad a deschis dosar penal pentru evenimentele petrecute în prima săptămână, când s-a stabilit că s-a folosit o substanță interzisă încă din aprilie 2019, iar o altă substanță a fost folosită în concentrație de patru ori mai mare decât ar fi fost normal. Pentru mai multe nereguli, DSP Hunedoara a amendat cu 40.000 lei compania din Hunedoara care a făcut dezinsecția.