Cum scapi de un virus de pe Facebook

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
04/02/2015, 14:39
Cum scapi de un virus de pe Facebook GALERIE FOTO

Daca in ultima vreme v-ati trezit cu wall-ul plin de mesaje in care diverse persoane va dau tag si va invita sa dati click pe un link straniu, e bine sa aveti grija.

F 1
Atentie mare la ce dati click pe Facebook. Chiar si un link de la prietenii vostri va poate induce in eroare. In ultimele zile, tot mai multi romani au avut o problema cu un virus care functioneaza in felul urmator.
Intai, un prieten iti da tag intr-un post ce nu contine prea multe cuvinte, doar un link si cateva litere la intamplare.
f2
Apoi, acest link va trimite intr-o pagina care simuleaza pagina reala a Facebook si in care vi se cere sa dati inca un click pentru a urmari un videoclip pe Youtube.
Aici dupa click se instaleaza cel mai probabil un malware care apoi incepe sa posteze in numele vostru pe Facebook si sa va dea tag prietenilor.
f3
Pentru a scapa de aceasta problema aveti nevoie de un program anti-malware. Puteti citi direct recomandarile pe care le face Facebook in aceasta privinta. Apoi, dupa ce ati scapat de program, e recomandat sa va schimbati parola de pe Facebook.

Sursă: www.stirileprotv.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×