Cum să cureţi aragazul ca un profesionist! Va arăta ca nou, fără să ridici un deget!

Filon Stan   
în Cele mai citite
08/11/2017, 16:14
Cum să cureţi aragazul ca un profesionist! Va arăta ca nou, fără să ridici un deget!

Sărbătorile ne bat la uşă şi odată cu ele începe şi cea mai aglomerată perioadă din bucătărie. În casele românilor va mirosi a sarmale, a cozonaci, a fripturi de tot felul, iar puiul auriu va fi scos din cuptor. Cel mai bun prieten al gospodinelor va fi cuptorul. 

După ce găteşti foarte mult sunt şanse mari ca acesta să fie foarte murdar: stropii şi resturile de mâncare cad pe ochiuri şi pe grătar şi se ard, devenind extrem de greu de curăţat. În mod normal, pentru a le curăţa, te chinui şi pierzi mult timp frecându-le cu diverse soluţii. Ştiaţi însă că le puteţi face lună foarte uşor, fără a ridica practic un deget? Vă învăţăm cum să vă curăţaţi cuptorul fără efort. Este ca şi cum cineva ar veni şi l-ar face nou-nouţ!  

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Cum să cureţi aragazul ca un profesionist!

Tot ce trebuie să faceţi este să introduceţi ochiurile într-o pungă cu închidere ermetică, în care aţi pus în prealabil o soluţie cu bicarbonat de sodiu sau praf de amoniac. Lăsaţi-le aşa timp de câteva ore, după care clătiţi foarte bine. 

Veţi observa că murdăria se desprinde singură, fără să depuneţi niciun efort. Aceeaşi metodă se poate aplica pentru grătarele aragazului, asta dacă găsiţi pungi suficient de mari pentru ele. Puteti folosi cu succes solutiile de mai sus şi pentru curăţarea cuptorului, vor dizolva grăsimea rapid.

Închide ×