Cum crezi că se termină mai toate rugăciunile Papei de la Roma? Chiar el a recunoscut!

Filon Stan   
în Hotnews
05/11/2017, 14:46
Cum crezi că se termină mai toate rugăciunile Papei de la Roma? Chiar el a recunoscut!
Vârsta îşi spune cuvântul! Papa Francisc a mărturisit că, uneori, adoarme în timp ce se roagă şi susţine că şi sfinţii sunt cunoscuţi că mai închid ochii, scrie The Guardian. „Când mă rog, uneori adorm”, a spus Suveranul Pontif într-un episod al unui program Catholic TV2000 difuzat marţi pe YouTube. „Sfânta Tereza a făcut şi ea asta”, s-a scuzat el.
Suveranul Pontif este încă plin de energie şi entuziasm atunci când se întâlneşte cu credincioşii, deşi are 80 de ani, însă mimica sa devine gravă în momentul în care se roagă, deseori legănând capul şi închizând ochii pentru perioade îndelungate. Papa Francisc adoarme în fiecare seară la ora 21.00 şi se trezeşte la ora 04.00. Potrivit unei surse de la Vatican, după prânz, Suveranul Pontif doarme puţin. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA G pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Europa League! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Papa Francisc, cel mai popular dintre lideri

Papa Francisc este mai popular decât orice alt lider al lumii, potrivit unui sondaj de opinie realizat de WIN/Gallup International, în luna martie, inclusiv în România, unde Suveranul Pontif beneficiază de un capital de simpatie declarat de 65% dintre cetăţeni.
Este cel de-a 266-lea Suveran Pontif. Născut pe 17 decembrie 1936, în Buenos Aires, Jorge Mario Bergoglio a fost preot iezuit în perioada 1960 – 1992, episcop, între anii 1992 – 2001, şi cardinal, din 2001 până în 2013.
Papa Francisc este primul latin-american care conduce Biserica Catolică şi, de asemenea, primul iezuit, scrie BBC. Fostul cardinal din Buenos Aires a fost, iniţial, considerat o alegere nepotrivită pentru acest rol, când a fost propus să ocupe locul lui Benedict al XVI, care s-a retras din funcţie în 2013. Considerat ortodox în chestiuni legate de sex şi avort, dar liberal privind dreptatea socială, investirea sa a fost bine primită deopotrivă de conservatori şi de reformiştii.
În 2013, Papa Francisc a fost desemnat de revista Time drept personalitatea anului. În 2016, Papa Francisc a rămas implicat în era modernă şi vorbeşte deschis despre evenimentele din lume şi problemele curente.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×