Cu cât la sută au crescut florăresele prețul freziilor, zambilelor și trandafirilor de 1 martie

Deschiderea sezonului de primăvară vine cu dispoziție bună, iubire, pozitivism, dar și cu prețuri crescute la flori. Dacă tot se oferă flori pe bandă rulantă în luna aceasta, florăresele au spus să profite din plin, așa că măresc prețurile la cele mai cumpărate simboluri ale iubirii: trandafiri, frezii și zambile. Cele mai așteptate zile pentru doamnele din florării sunt cele de sărbătoare precum: Mărțișorul, Ziua Femeii, dar și sărbătorile din februarie ca: Ziua Îndrăgostiților și Dragobete.

Florăresele cresc prețurile în luna Mărțișorului!

Gesturile frumoase ale domnilor sau doamnelor în luna lui Mărțișor vin la pachet cu prețuri ceva mai mari la simbolurile primăverii. Florăresele profită de faptul că lumea nu se mai uită chiar atât de atent la bani, așa că măresc prețurile florilor cel mai des cumpărate din florării. De 1 marție și nu numai, doamnele și domnișoarele primesc deseori drept semn de apreciere și iubire, în loc de mărțișor, florile primăverii. Cele mai populare oferite sunt: ghioceii, lalelele, freziile, zambilele, irișii și trandafirii. Iată o listă cu prețurile acestora, care, desigur, variază de la o florărie la alta.

-Lalele  – 5 lei/ fir
-Frezii – 5 lei/fir
-Zambile – 8 lei/fir
-Zambile la ghiveci – 10 lei/fir
-Iriși – 5 lei/fir
-Trandafiri – 10 lei/fir
-Crizanteme – 7 lei/ fir
-Crini – 20 de lei/ fir

Prețurile mai mari la flori, în luna lui Mărțișor

Florile, mai scumpe în luna lui Mărțișor!

În unele florării, prețurile sunt cu mult mai mari decât în lista de mai sus, astfel că un fir de trandafir ajunge și cu 10% mai mult. O orhideea cu tulpină costă 45 de lei, iar 5 bucăți în sus se vând cu 40 de lei un fir. Orhideele cu doar o singură floare în cutie costă 30 de lei într-un pachet cu 10 cutii, iar lalele cu 2 lei firul. 

„În 8 martie se goleşte tot. Multe flori le aruncăm. Să veniţi peste câteva zile să le vedeţi la gunoi. Să vedeţi câte aruncăm. Vindem florile angro, lalele doi lei firul, trandafirii toţi sunt şapte lei firul, doar cei mici din colţ sunt şase lei”, au spus vânzătorii.