Cristian Tudor Popescu a declarat la Digi24 că Daniel Zamfir a avut comportamentul unui „politruc anchetator” în cadrul discuției din cursul zilei de marți, din Parlament, cu Mugur Isărescu. De asemenea, președintele Comisiei Economice din Senat a încercat să-l tragă la răspundere pe guvernatorul Băncii Naționale a României pentru a-și crea o imagine de putere.
„Dezgustător spectacol! Daniel Zamfir și tovarășii lui din Comisie nu au avut nici cea mai mică intenție să înțeleagă ceva, așa cum rezultă din această desfășurare. Au spus că au chemat tot consiliul de administrație al BNR, cu guvernatorul, pentru ca să se ajungă la o înțelegere. Zamfir s-a comportat ca un politruc anchetator. E replica în care Isărescu i-a zis: „Mă lasați să vorbesc?”, a afirmat sursa citată.
CTP, reacție uimitoare după audierea lui Isărescu din Parlament: „BRD, ultima redută a deciziilor raționale”
Daniel Zamfir i-a răspuns declarațiilor vehemente ale lui CTP: „Vă las, dar nu v-am pus o întrebare. V-ați gândit dumneavoastră că v-am pus o întrebare, nu v-am pus.” Spiritele pare că s-au încins la la discuția de marți, 12 februarie, din Parlament, dintre Daniel Zamfir și Mugur Isărescu. Cristian Tudor Popescu a făcut declarații la Digi24 cu privire la cele petrecute. Acesta afirmă că Daniel Zamfir încearcă să-și formeze o imagine de putere în fața românilor. „Ce ar vrea să sugereze domnul Zamfir celor 680.000 de români care au rate la credit restante cu mai mult de 30 de zile? Sugerează: Eu vreau să scadă dobânzile și să nu mai plătiți nici măcar ratele și să fiți fericiți cu ratele pe care le-ați luat și cine mă împiedică? Isărescu, cu ROBOR-ul, cu deficitul. Asta e manevra ordinară.
Dacă în aceste condiții, Mugur Isărescu e silit să plece de la BNR, se va produce o catastrofă cu urmări incalculabile, dacă în locul lui vine un Vâlcov sau un Zamfir, nu știu ce se va întâmpla cu această țară. L-am criticat pe guvernatorul BNR, când a fost cazul, dar în momentele de mare tensiune, momentele critice economico-financiare – cum a fost cel din 1999, pragul incapacității de plată, cum a fost 2009, criza mondială – în acele momente, BNR a fost ultimul refugiu, ultima redută a deciziilor raționale”, a declarat Cristian Tudor Popescu.