Liviu Dragnea i-a propus lui Costi Mocanu postul de director general la TVR. De ce a refuzat fostul comentator Pro Tv

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
21/10/2019, 18:15
Liviu Dragnea i-a propus lui Costi Mocanu postul de director general la TVR. De ce a refuzat fostul comentator Pro Tv
Liviu Dragnea i-a propus lui Costi Mocanu să preia TVR *foto: hepta.ro

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, a avut mai multe opțiuni pentru conducerea Televiziunii Române, iar unul dintre cei pe care i-a luat în considerare este fostul comentator sportiv Costi Mocanu. Fosta voce a Pro TV-ului a recunoscut că a avut discuții cu fostul șef al Camerei Deputaților, dar în cele din urmă nu a mai ajuns să conducă postul public de televiziune.

Liviu Dragnea i-ar fi propus lui Costi Mocanu să preia șefia TVR

Într-un interviu pentru Pro Sport, Costi Mocanu a spus că: „La momentul când m-au căutat să avem discuția, eu eram sub contract cu ProTV. PSD avea atunci majoritatea în Parlament și în Consiliul de Administrație al TVR. În acest context mi s-a propus. Dar știu că nu doar cu mine s-au purtat discuții. Au fost cu mai multe persoane din presă”.

El a explicat însă că le-a cerut să aibă mână liberă în conducerea televiziunii, motiv pentru care a fost refuzat: „N-am discutat doar cu Dragnea… Am vorbit și cu alții. Inclusiv de la alte partide. Nu am pus condiții. Poți să condiționezi Parlamentul? Dar le-am spus că, în opinia mea, cadrul legislativ după care se guvernează TVR, ca și Radiodifuziunea Română, este vechi și depășit. Ar trebui schimbat, pentru ca un manager – și aici nu m-am referit neapărat la mine, e vorba de orice manager ar veni! – să poată face treabă. Ca să fie performantă, TVR trebuie să funcționeze după regulile unui post de televiziune privat, listat la bursă. Simplu! Nu este posibil ca TVR să încaseze 100 de milioane de euro pe an de la stat și să înregistreze pierderi!”

Liviu Dragnea i-a propus lui Costi Mocanu să preia TVR
Liviu Dragnea i-a propus lui Costi Mocanu să preia TVR *foto: businessmagazin.ro

Când se schimbă conducerea la TVR

Conducerea la TVR se schimbă doar în anumite circumstanțe, respectiv atunci când este demis un CA sau când este ales altul, după ce se formează un nou Parlament. În Consiliul de Administrație al TVR oamenii sunt numiți de către președinte, dar și de partidele parlamentare, în mod proportional, după numărul de mandate castigate în Parlament.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×