Două cutremure puternice s-au resimţit în Coreea de Nord. Regimul de la Phenian a testat a şasea bombă nucleară

Razvan Nicolae   
în Hotnews
03/09/2017, 09:13
Două cutremure puternice s-au resimţit în Coreea de Nord. Regimul de la Phenian a testat a şasea bombă nucleară

Coreea de Nord continuă să-şi testeze arsenalul nuclear, lucru care a provocat temeri la nivel mondial. Kim Jong-Un a inspectat recent o bombă cu hidrogen care poate fi instalată pe noua racheta balistică intercontinentală care a intrat în dotarea armatei nord-coreene.

La scurt timp după inspecţia lui Kim Jong-Un, două cutremure puternice au avut loc în peninsula coreeană. Primul seism a avut o magnitudine de 6,3 grade pe scara Richter, în timp ce al doilea a fost de 4,6 grade Richter. Cele două cutremure de suprafaţă au avut loc datorită detonării unei bombe cu hidrogen.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Japonia a confirmat că regimul de la Phenian a testat a şasea bombă nucleară. ” Este o bombă termonucleară cu o putere foarte mare, fabricată prin eforturile şi cu tehnologia noastră. Toate componentele bombei H au fost 100% fabricate în ţară”, a declarat Kim Jong-Un pentru KCNA.

Mai mulţi analişti străini şi-au exprimat în ultimele luni îndoiala în privinţa capacităţii Coreii de Nord de a fabrica o bombă H (bombă cu hidrogen sau termonucleară) şi a o miniaturiza suficient pentru a fi instalată pe o rachetă. KCNA a dat asigurări că liderul comunist a inspectat un astfel de dispozitiv, o bombă H pregătită pentru a fi instalată pe o rachetă intercontinentală, în cursul unei vizite la Institutul pentru arme nucleare al regimului nord-coreean

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×