Două cutremure puternice s-au resimţit în Coreea de Nord. Regimul de la Phenian a testat a şasea bombă nucleară

Razvan Nicolae   
în Hotnews
03/09/2017, 09:13
Două cutremure puternice s-au resimţit în Coreea de Nord. Regimul de la Phenian a testat a şasea bombă nucleară

Coreea de Nord continuă să-şi testeze arsenalul nuclear, lucru care a provocat temeri la nivel mondial. Kim Jong-Un a inspectat recent o bombă cu hidrogen care poate fi instalată pe noua racheta balistică intercontinentală care a intrat în dotarea armatei nord-coreene.

La scurt timp după inspecţia lui Kim Jong-Un, două cutremure puternice au avut loc în peninsula coreeană. Primul seism a avut o magnitudine de 6,3 grade pe scara Richter, în timp ce al doilea a fost de 4,6 grade Richter. Cele două cutremure de suprafaţă au avut loc datorită detonării unei bombe cu hidrogen.

Japonia a confirmat că regimul de la Phenian a testat a şasea bombă nucleară. ” Este o bombă termonucleară cu o putere foarte mare, fabricată prin eforturile şi cu tehnologia noastră. Toate componentele bombei H au fost 100% fabricate în ţară”, a declarat Kim Jong-Un pentru KCNA.

Mai mulţi analişti străini şi-au exprimat în ultimele luni îndoiala în privinţa capacităţii Coreii de Nord de a fabrica o bombă H (bombă cu hidrogen sau termonucleară) şi a o miniaturiza suficient pentru a fi instalată pe o rachetă. KCNA a dat asigurări că liderul comunist a inspectat un astfel de dispozitiv, o bombă H pregătită pentru a fi instalată pe o rachetă intercontinentală, în cursul unei vizite la Institutul pentru arme nucleare al regimului nord-coreean

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×