Coreea de Nord ameninţă SUA cu lovituri asupra unui teritoriu folosit de americani. Unde vor să lovească nord-coreenii

Claudia Mîţoi    Razvan Nicolae   
în Hotnews
10/08/2017, 00:04
Coreea de Nord ameninţă SUA cu lovituri asupra unui teritoriu folosit de americani. Unde vor să lovească nord-coreenii

Oficialii din Coreea de Nord au anunţat că analizează planul unei lovituri asupra insulelor Guam, teritoriu american din Oceanul Pacific. Informaţia a fost furnizată de un purtător de cuvânt al armatei nord-coreene, conform agenţiei oficiale de presă KCNA. Decizia finală ar urma să fie luată de preşedintele Kim Jong-Un.

KCNA a difuzat informaţia în limba engleză. Coreea de Nord susţine că trebuie să ţină sub control bazele militare americane din Insula Guam. Statele Unite ale Americii folosesc baza aeriană Anderson pentru bombardierele strategice. Nord-coreenii ar putea lansa o operaţiune preventivă în cazul în care americanii dau semne de provocare, informaţia fiind oferită de un purtător de cuvânt de la Phenian.

Cu doar câteva zile înainte de anunţul făcut de oficialii de la Phenian, Donald Trump le-a atras atenţia nord-coreenilor că ar face bine să nu ameninţe Statele Unite ale Americii. „Li se va face faţă cu foc şi furie aşa cum nu s-a mai văzut”, a fost anunţul pe care preşedintele american l-a oferit prin intermediul presei în urmă cu doar câteva zile.

Guam este o insulă din vestul Oceanului Pacific aflată sub administrarea Statelor Unite ale Americii. Este cea mai mare insulă din arhipelagul Marianelor fiind situată la nord de Groapa Marianelor. După războiul americano-spaniol din 1898 Guam a devenit posesiune a SUA.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×