Ameninţările lui Trump îi lasă reci pe nord-coreeni: „Câinii latră, caravana trece”

Filon Stan   
în Hotnews
22/09/2017, 00:04
Ameninţările lui Trump îi lasă reci pe nord-coreeni: „Câinii latră, caravana trece”

Ameninţările preşedintelui american Donald Trump la adresa Coreei de Nord îi lasă indiferenţi pe reprezentanţii Phenian-ului. „Câinii latră, caravana trece”. Aşa a caracterizat Ministrul de Externe nord-coreean Ri Yong-ho’s discursul lui Trump de la ONU, potrivit BBC.

Liderul american a afirmat în discursul rosit la Adunarea Generală ONU că va distruge complet Coreea de Nord, dacă ameninţă SUA sau aliaţii săi. Ri Yong-ho, a cărui declaraţie este prima reacţie oficială a Coreei de Nord, a declarat reporterilor, chiar lângă sediul ONU din New York: „Există un proverb care spune „Câinii latră, caravana trece. Dacă a crezut că ne va surprinde cu sunetul unui lătrat de câine, atunci în mod clar visează”, a continuat el. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Coreea de Nord răspunde ameninţărilor. „Îmi pare rău pentru consilierii săi”.

Comentând afirmaţia lui Donald Trump care, referindu-se la liderul nord-coreean Kim Jong-un, a spus că „omul-rachetă este într-o misiune sinucigaşă pentru sine şi pentru regimul său”, Ri Yong-ho a spus: „Îmi pare rău pentru consilierii săi”.

Preşedintele american Donald Trump a atacat dur marţi, la ONU, Coreea de Nord, ”un regim vicios”, ameninţând că va ”distruge în întregime” această ţară în cazul unui atac al Phenianului, relatează AFP şi The Associated Press. El a îndemnat comunitatea internaţională să coopereze la izolarea Coreei de Nord, până când aceasta îşi încetează, afirmă el, comportamentul ostil.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×