Oficial nord-coreean: „Declanşarea războiului nuclear e doar o chestiune de timp”

Claudia Mîţoi    George Heisu   
în Stiri de ultima ora
07/12/2017, 09:43
Oficial nord-coreean: „Declanşarea războiului nuclear e doar o chestiune de timp”

Exerciţiile militare de amploare efectuate de SUA şi Coreea de Sud şi ameninţările americane cu un război preventiv împotriva Phenianului au făcut ca izbucnirea unui conflict armat în Peninsula Coreeană să devină „un fapt stabilit”.

Afirmaţia îi aparţine unui purtător de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean, scrie Agerpres, şi a venit ca răspuns la întrebarea „Când va izbucni războiul?”. Declaraţia a fost difuzată de agenţia de presă nord-coreeană ACTC.

Coreea de Nord începe să-şi piardă răbdarea

„Nu dorim un război, dar nu ne vom ascunde de el şi în cazul în care SUA vor calcula greşit răbdarea noastră şi vor aprinde fitilul pentru un război nuclear, vom face cu siguranţă să plătească scump consecinţele, folosind forţa noastră nucleară puternică pe care am consolidat-o în mod constant”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean.

Coreea de Nord a testat săptămâna trecută ceea ce a numit a fi cea mai performantă rachetă balistică intercontinentală (ICBM) care ar putea atinge teritoriul SUA. Preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat că va distruge regimul nord-coreean, dacă acesta ameninţă SUA cu arme nucleare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×