La un pas de război: Coreea de Nord a lansat o altă rachetă balistică deasupra Japoniei

Alex Bradescu   
în Hotnews
15/09/2017, 08:30
La un pas de război: Coreea de Nord a lansat o altă rachetă balistică deasupra Japoniei

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică deasupra Japoniei, fiind a doua astfel de acţiune în ultimele săptămâni. Reprezentanţi ai armatei sud-coreene susţin că racheta a ajuns la o altitudine de aproximativ 770 de kilometri şi a avut un parcurs de 3.700 de kilometri înainte de a ateriza în Marea Hokkaido, transmite BBC.

Reprezentanţi ai armatei sud-coreene au indicat că lansarea – prima de la înăsprirea sancţiunilor impuse de ONU – a fost făcută din poligonul Sunan, district în care se află şi aeroportul internaţional nord-coreean. SUA şi Japonia au afirmat că ar putea fi vorba despre o rachetă cu rază medie de acţiune şi, conform estimărilor iniţiale, de această dată racheta a zburat la o înălţime şi la o distanţă considerabil mai mari decât cea lansată în 29 august.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Racheta a zburat pe deasupra insulei nipone Hokkaido, înainte de a cădea în Oceanul Pacific.Premierul nipon Shinzo Abe a declarat că ţara sa „nu va tolera niciodată” acţiunile periculoase ale Coreei de Nord.  „În cazul în care Coreea de Nord va continua să meargă pe acest drum, nu va avea un viitor strălucit”, a spus primul deminitar al guvernului nipon.

În Coreea de Sud, preşedintele Moon Jae-in a convocat o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate Naţională, iar armata a făcut propriul antrenament cu rachetă balistică în Marea Japoniei, conform agenţiei Yonhap. Secretarul de Stat american Rex Tillerson a condamnat şi el lansarea rachetei, care contravine recomandărilor ONU. El a lansat acuzaţii la adresa Chinei şi Rusiei principalii parteneri economici ai regimului de la Phenian.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×