Galerie FOTO. Transformarea Alexandrei Copos după ce a fost EXCLUSĂ din afaceri de tatăl său! Cum arată ACUM

Ionuţ Cataramă   
în Monden
03/08/2016, 00:04
Galerie FOTO. Transformarea Alexandrei Copos după ce a fost EXCLUSĂ din afaceri de tatăl său! Cum arată ACUM GALERIE FOTO

Aproape trei ani! Atât a rezistat Alexandra Copos de Prada (33 de ani) la cârma afacerilor tatălui ei, George Copos (63 de ani), sau mai bine spus atât i-a îngăduit afaceristul să arunce cu banii în stânga şi-n dreapta. Investiţiile făcute de tânăra anteprenoare nu-s deloc de neglijat, aşa că fostul patron al echipei de fotbal Rapid, interesat mai mult de profit, i-a tăiat din elan fiicei şcolite prin America, care acum a luat si in greutate!

CLICK SUS PE GALERIA FOTO PENTRU IMAGINI

Cum? A retras-o de la cârma companiei hoteliere “Ana Hotels” printr-un anunţ sec şi a înlocuit-o cu o belgiancă mult mai experimentată, potrivit wall-street.ro. Spre deosebire de alte odrasle de bani-gata, Alexandra se poate lăuda cu un CV impresionant. După ce în 2003, a absolvit liceul “Jean Monnet”, tânăra a intrat la ASE, la Finanţe. În acelaşi an, s-a înscris la Princeton, celebra universitate din America, pe care a şi absolvit-o în 2007.

Lucrarea de licenţă i-a fost corectată chiar de Paul Krugman, laureat al Premiului Nobel pentru economie în 2008. A lucrat la o campanie americană pe proiecte de sănătate publică, apoi a fost director asociat pe probleme academice în cadrul unui departament de educaţie, în New York. Alexandra a făcut un dublu master, la Harvard Kennedy School, unde a studiat despre dezvoltare urbană şi reforma în educaţie, apoi la Universitatea Kellogg, unde s-a specializat în administrarea afacerilor.

“Zgârcenia” tatălui a fost confirmată chiar de ea, care a declarat că şi-a plătit singură studiile. A revenit în ţară, iar în 2013 a fost pusă în fruntea afacerilor tatălui ei. În timpul scurt în care s-a aflat la cârma afacerilor tatălui ei, Alexandra a făcut nenumărate investiţii. A decis renovarea camerelor şi restaurantului din cadrul hotelului Crowne Plaza (3 milioane de euro) şi a băgat bani în hotelul Sport din Poiana Braşov (800.000 de euro). Culmea e că înlocuirea Alexandrei vine la doar câteva săptămâni după ce presa financiară relata că tânăra ar vrea să investească 8,5 milioane de euro în renovarea camerelor de la hotelul Athenee Palace Hilton. Ca să se asigure că banii rămân în vistieria familiei, Copos a “demis-o” pe Alexandra şi a numit-o în funcţia de director executiv pe Christine Schillings, o belgiancă de 54 de ani. “Alexandra Copos de Prada renunţă la poziţia de conducere executivă Ana Hotels ca urmare a unei decizii personale şi va rămâne în continuare în consiliul de administraţie al companiei. Ea va continua să conducă Ana Pan şi se va dedica dezvoltării de proiecte de antreprenoriat personale”, a fost anunţul făcut de compania lui Copos.

A pus la conducere o belgiancă

Christine Schillings, care preia conducerea lanţului de hoteluri “Ana Hotels”, are o experienţă de 30 de ani în industria ospitalităţii în cadrul Hilton Worldwide şi a petrecut ultimii 16 ani în poziţia de director regional la Hilton Worldwide, unde a avut în coordonare un portofoliu de 46 de hoteluri din Estul Europei, Turcia, Rusia şi Israel. Anterior, Christine Schillings a activat in sfera operaţională în hoteluri din Franţa, Germania, Marea Britanie, dar şi România, unde a făcut parte din echipa de management care a deschis hotelul Athénée Palace Hilton în 1997. Christine are 54 de ani, e belgiancă şi a absolvit cursurile Hotel Management School din Bruxelles în 1984 si apoi s-a specializat în Asset Management, Project Management la Cornell University.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×