Incinerarea lui Andrei Gheorghe ar putea stârni controverse aprinse la nivelul BOR

Raluca Ogaru   
în Reality show
24/03/2018, 13:35
Incinerarea lui Andrei Gheorghe ar putea stârni controverse aprinse la nivelul BOR GALERIE FOTO
Potrivit unor surse citate de presa mondenă, Andrei Gheorghe ar fi fost îmbrăcat înainte de incinerare, într-un sacou albastru închis, cu o cămaşă albastră şi în blugi. Iar în picioare a purtat o pereche de ghete maro.
 
Înainte de a fi incinerat, a avut loc şi o ceremonie religioasă, susţinută de preotul Adrian Singurov. Acestă ceremonie, însă, ar putea stârni o amplă controversă, mai ales că preotul susţine că incinerarea este o înmormântare normală.
 
“Sunt convins că o să iasă discuţii şi conflicte pe subiectul ăsta. E o înmormântare normală – vedeţi… însă, răspunsul oficial al instituţiei Bisericii Ortodoxe Române o să fie cu totul altfel, vă garantez că o să fie cu totul altfel. Şi o să iasă un război, măcel mediatic din clipa asta, sunt convins! Dar noi suntem pregătiţi cu orice, avem binecuvântarea Mitropolitului, suntem perfect relaxaţi.”, a declarat Adrian Singurov, preotul care a oficiat slujba înainte ca Andrei Gheorghe să fie incinerat.
 
Ceremonia dinainte de incinerare a avut loc după cutumele Bisericii Ortodoxe Române, însă după rit rus. Fostul journalist este rus de origine şi aşa se face că preotul care a oficiat slujba este din această sferă bisericească. Acesta a spus că Biserica Ortodoxă Rusă, pe care o reprezintă, permite efectuarea de sluje religioase şi în cazul incinerărilor.
 
”Noi facem parte din Biserica Ortodoxă Rusă din exil, autonomă absolut. E o ordonanţă (n.r. despre incinerare) în interiorul Bisericii Ortodoxe Române, nu a fost abordat de toate bisericile, nu e un subiect bine închegat. Andrei Gheorghe este născut în Rusia, practic rus după vibraţia locului, noi suntem Biserica Rusă, s-a închis un cerc. El este creştin ortodox, trebuie să se menţioneze acest lucru”, a explicat preotul, potrivit Romania TV.
 
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×