Cod roșu de vreme severă, în Franța! Sunt mai multe victime

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
15/10/2018, 11:14
Cod roșu de vreme severă, în Franța! Sunt mai multe victime
Cod roșu de vreme severă în Franța! Acesta a fost urmat de un deces și doua disparitii

A fost anunțat cod roșu de vreme severă în Franța! În urma acestuia s-au înregistrat mai multe victime. Departamentul Aude din Franța a trecut printr-un moment dezastruos. Prefectura din acea zonă a descris episodul a fiind unul furtunos violent în urma căruia mai multe drumuri au fost întrerupte. ”Un episod furtunos violent este în curs de desfăşurare în departament, multe drumuri sunt întrerupte (…) Evitaţi toate deplasările”, a fost mesajul publicat pe o rețea de socializare al prefecturii Aude.

Precipitațiile au avut un nivel de peste 180 mm, vânturile au fost puternice, iar starea vremii a fost sub imperiul codului portocaliu. Potrivit dcnews, Meteo France: Aveyron, Haute-Garonne, Hérault, Pyrénées-Orientales, sunt în continuă alertă de duminică, 14 octombrie. ”Peste 180 mm (de precipitaţii) au căzut deja. Îmbunătăţirea (vremii) este prognozată pentru ora 11:00”, a declarat prefectura.

Cod roșu de vreme severă, în Franța! O persoană a decedat în urma ploilor nemiloase

Un cod rosu de vreme severa a fost semnalat in Aude, Franta
Vremea vilentă a adus după ea un deces și două dispariții

Conform departamentului din sudul Franței, o persoană a decedat, iar alte două au fost date dispărute în ziua de luni, 15 octombrie, din cauza violenței cu care a bătut ploaia. Previziunilor meteorologice transmise de Franța, procentul de precipitații se va micșora în Aude, intensitatea acestuia revenind treptat la una pe cât se poate de normală. Însă, vremea rea va pleca de acolo și se va duce spre Hérault.

Meteorologii nu s-au pronunțat, dar prevăd deja o cantitate de precipitații de la 150 la 200 de mm. De asemenea, cum niciun necaz nu vine singur, se pare că și puterea cu care va veni vântul va fi una extrem de puternică. Ele vin din direcția de sud-est, contra sensului în care curge apa, acesta fiind un minus, căci acest lucru accelerează riscul de inundații. Potrivit prognozei meteo, codul de alertă sever nu se sârșește luni.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×