Vine urgia albă! Meteorologii au emis un cod portocaliu de ninsori, vânt şi ger! Unde va lovi valul de aer arctic!

Filon Stan   
în Stirea zilei
21/03/2018, 14:50
Vine urgia albă! Meteorologii au emis un cod portocaliu de ninsori, vânt şi ger! Unde va lovi valul de aer arctic!

Furtună de zăpadă în plină primăvară calendaristică! Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis un nou cod portocaliu de ninsori, viscol şi frig, valabil în 14 judeţe şi Bucureşti, până pe data de 23 martie. În perioada 21 martie, ora 14.00 – 22 martie, ora 15.00, vremea va fi deosebit de rece, vor fi  ninsori moderate cantitativ şi se va semnala polei. În intervalul menţionat, vremea se va menţine deosebit de rece, cu valori termice cu peste 10 grade Celsius mai scăzute decât mediile climatologice ale perioadei, în cea mai mare parte a ţării.

În după-amiaza şi seara zilei de miercuri (21 martie) se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare cu depunere de strat de zăpadă pe arii mai extinse în centrul şi sud-estul ţării, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. În prima parte a zilei de joi (22 martie) în sud-vestul şi sudul extrem al teritoriului aria ninsorilor se va extinde, iar vântul va fi în intensificare.

Codul portocaliu închide şcolile în Capitală

La începutul intervalului, în sudul Munteniei şi în Dobrogea vor fi şi precipitaţii mixte, favorizând formarea de polei sau gheţuş. În sudul Banatului şi al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h şi temporar 65…70 km/h, viscolind şi local troienind zăpada şi determinând diminuarea vizibilităţii. Vă reamintim că şcolile, grădiniţele de stat din Bucureşti vor fi închise vineri, 23 martie, din cauza acestori atenţionări meteo.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×