Cod galben de inundaţii. Vezi care sunt zonele afectate

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
08/03/2018, 10:49
Cod galben de inundaţii. Vezi care sunt zonele afectate

Avertizarea, valabilă până vineri, a fost emisă în urma ploilor căzute în zonă în ultimele zile şi a topirii zăpezii şi a gheţii, informează B1 TV.

Vizate sunt bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Tur, Someşul Mare, Lăpuş, Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Desnăţui, afluenţii Motrului aval S. H. Broşteni, Teslui (afluent al Oltului).

”Mesajul de avertizare hidrologică este valabil până mâine la ora 14 şi vizează majoritatea bazinelor hidrografice din vestul ţării şi o serie de bazine hidrografice din sud-vestul ţării. Miercuri seară mesajul de atenţionare a fost extins printr-o atenţionare hidrologică de fenomene imediate, pentru bazinele hidrografice Vedea şi Neaşlov în sudul ţării.

În aceste zone, problemele au fost generate de scurgeri importante pe versanţi, creşteri rapide de niveluri pe râurile mici, ca urmare, în primul rând a cedării apei din stratul de zăpadă, a precipitaţiilor lichider care s-au înregistrat în ultimele zile şi, pe anumite sectoare de râu, nivelurile au fost influenţate ca urmare a aparţiei unor blocaje de formaţiuni de gheaţă”, a explicat Marius Mătreaţă, directorul Centrul Naţional de Prognoze Hidrologice, într-o intervenţie telefonică în cadrul Ştirilor B1 TV.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×