Citatul Zilei, 5 octombrie 2019! Winston Churchill te învață că nu trebuie să te dai niciodată bătut!

Citatul zilei din 5 octombrie 2019 vine din partea unuia dintre cei mai mari politicieni ai istoriei contemporane. Este vorba despre fostul premier al Marii Britanii, Winston Churchill. Chiar dacă istoria l-a ținut minte drept unul dintre marii învingători ai celui de-al Doilea Război Mondial, Churchill a avut o carieră politică tumultoasă. Reputația sa a fost mult timp marcată de eșecul pe care Imperiului Britanic l-a suferit la Gallipoli în perioada în care Winston Churchill era amiral. Cu toate acestea, filosofia lui de viață pare să îl fi făcut pe premierul britanic să nu renunțe niciodată și, în cele mai grele momente ale Marii Britanii, să se dovedească a fi omul potrivit la locul potrivit.

Citatul zilei, 5 octombrie 2019!

Să „culegi” un singur citat din întreg repertoriul lui Winston Churchill ar fi un lucru extrem de greu de făcut. Așa că am decis să adun mai multe dintre citatele care l-au făcut celebru pe fostul om politic britanic și i-a păstrat un loc permanent în istoria omenirii.

Astfel, multe dintre citatele pe care le-a împământat Churchill în istorie fac referire la nevoia de a merge întotdeauna mai departe. „Succesul constă în a merge din eșec în eșec fără să îți pierzi entuziasmul”, pare a fi mentalitatea cu care fostul premier și-a pus pe picioare cariera politică, după înfrângerea suferită în Primul Război Mondial. „Nu vei ajunge până la finalul călătoriei dacă te vei opri de fiecare dată să arunci cu pietre după câinii care te latră!” este o altă zicală folosită de Churchill pentru a se motiva.

Citatul zilei vine din partea lui Winston Churchill

Winston Churchill, cele mai amuzante citate

Winston Churchill a oferit și mai mult sloave amuzante. Printre acestea se numără și „Trebuie să îți pui capul în gura leului pentru ca lucrurile să se întâmple” sau „Dacă ajungi în iad, atunci mergi în aceeași direcție”. Cu toate acestea, cea mai amuzantă discuție pe care a avut-o Winston Churchill a fost în compania lui Lady Astor, prima femeie parlamentar din istoria Marii Britanii.

Politiciana i-ar fi spus lui Winston Churchill că este „dezgustător de beat”. Churchill a replicat atunci cu „draga mea, dar tu ești dezgustător de urâtă. Mie mâine îmi trece beția, voi fi mahmur, dar tu tot urâtă vei rămâne!”

Winston Churchill a fost prim-ministru al Marii Britanii în perioada 1940-1945 și apoi între 1951-1955. Avea să moară pe 15 ianuarie 1965, din cauza unui stop cardiac, la 90 de ani. Cele mai grele momente din primul său mandat ca premier în timpul celui de-al Doilea Război Mondial au fost imortalizate în filmul biografic „The Darkest Hour (Ziua Decisivă)”. Filmul a primit șase nominalizări la premiul Oscar, iar Gary Oldman a câștigat distincția de cel mai bun actor în rol principal pentru felul în care l-a interpretat pe fostul premier britanic.