Cine sunt românii morți în cumplitul accident din Ungaria? MAE caută răspuns!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
23/05/2018, 09:55
Cine sunt românii morți în cumplitul accident din Ungaria? MAE caută răspuns!
Un roman si sotia puteau scapa cu viata

Nouă români și-au piertdut viața, după un accident rutier teribil care a a vut loc în Ungaria. Microbuzul în care se aflau românii a intrat pe contrasens și s-a izbit frontal de un camion. Șoferul român făcea live pe Facebook în momentul accidentului! Potrivit MAE, accidentul a avut loc pe drumul national 4 din Ungaria, la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe sensul de deplasare spre Romania, unde un microbuz inmatriculat in Romania s-ar fi angajat cu viteza excesiva intr-o depasire si s-a ciocnit cu un camion care se deplasa pe contrasens.

„Ambasada Romaniei in Ungaria gestioneaza prin demersuri de asistenta consulara cazul accidentului rutier produs la data de 22 mai 2018 in apropierea orasului Budapesta, Ungaria, in care a fost implicat un microbuz inmatriculat in Romania. Misiunea diplomatica a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale, in vederea obtinerii unor informatii cu privire la cetatenia si identitatea victimelor. Conform datelor preliminare obtinute de reprezentantii misiunii diplomatice, in urma accidentului, sapte persoane, pasageri ai microbuzului, si-au pierdut viata. O echipa consulara mobila din cadrul Ambasadei Romaniei la Budapesta s-a deplasat, in regim de urgenta, si se afla la fata locului accidentului pentru a acorda asistenta consulara. Ministrul afacerilor externe a activat celula de criza a MAE.

MAE încearcă să afle cine sunt românii morți în Ungaria

Din datele obtinute de catre echipa consulara mobila rezulta ca microbuzul s-ar fi angajat cu viteza excesiva intr-o depasire si a intrat in coliziune frontala intr-un camion care se deplasa pe contrasens. Accidentul a avut loc pe drumul national 4 din Ungaria, la aproximativ 60 km de Budapesta, pe sensul de deplasare spre Romania. Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Budapesta: 0036-384-76-89 si 0036-384-83-94 si 0043-1-230.95.10, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta sau la numarul de urgenta al misiunii diplomatice: 0036-30-535-69-12.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×